Sandy Kardolus van Schiedams LEF overhandigt het eerste exemplaar van de lesmodule aan Maarten Westenberg van het Lentiz LIFE college.
Sandy Kardolus van Schiedams LEF overhandigt het eerste exemplaar van de lesmodule aan Maarten Westenberg van het Lentiz LIFE college. (Foto: Schiedams LEF )

Nieuw lesmateriaal over diversiteit en burgerschap voor Schiedamse scholen

SCHIEDAM - Stichting Schiedams LEF heeft op donderdag 13 juni tijdens een docentenbijeenkomst het eerste exemplaar van 'Mentorlessen met LEF' voor v.o. aangeboden aan Maarten Westenberg van het Lentiz LIFE college. In het schooljaar 2019-2020 zullen alle mentoren van de eerste en tweede klassen aan de slag gaan met deze lesmodule. De 35 lessen gaan over kennismaking, burgerschap, diversiteit en goede doelen en worden aangeboden namens de gemeente Schiedam.


Tijdens de docentenbijeenkomst speelde Schiedams LEF het interactieve geboortespel, waarmee veel informatie werd gegeven over diversiteit in de meest brede zin van het woord. Daarna werden de lesmodule en bijbehorende spellen gedemonstreerd en konden de docenten vragen stellen.

Naast Lentiz LIFE college krijgen ook sg Spieringshoek, Ilex College, Stedelijk Gymnasium, Mavo Schravenlant XL, Lyceum Schravenlant en Pronova College namens de gemeente Schiedam gratis lesmateriaal aangeboden.

De docenten van Lentiz LIFE vonden de lesmodules en spellen er goed uitzien en waren enthousiast om er in het nieuwe schooljaar mee aan de slag te gaan.

Mail voor meer informatie naar info@schiedamslef.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden