Frankelandgroep voor vierde keer Beste Werkgever

Pepita Breugem en Ben de Koning bedankten alle medewerkers. 'We zijn heel blij met jullie!'
Pepita Breugem en Ben de Koning bedankten alle medewerkers. 'We zijn heel blij met jullie!' (Foto: )

SCHIEDAM - De resultaten zijn binnen en opnieuw, voor de vierde keer, komt de Frankelandgroep uit de bus als beste werkgever in de zorg in Nederland. Dat is opmerkelijk. In het afgelopen jaar kreeg de Frankelandgroep er 158 medewerkers bij en de totaalscore op tevredenheid is 8,84, zelfs iets hoger dan vorig jaar (het landelijk gemiddelde is 7,28).


(Door Kor Kegel)

De uitbreiding van personeel werpt dus ook in waardering haar vruchten af. Plus dat er 'meer handen aan het bed' zijn gekomen. Voor het eerst heeft onderzoeksbureau Effectory samen met Intermediair nu ook geënquêteerd onder de vrijwilligers van de bedrijven die meedingen naar de titel Beste Werkgever in de Zorg. En wat blijkt? De vrijwilligers van de Frankelandgroep hebben meer voldoening en ook waardering voor de organisatie dan het landelijk gemiddelde onder de zorgvrijwilligers bij andere organisaties aangeeft.

Nu medewerkers en vrijwilligers dus eensgezind zijn met eclatante rapportcijfers, lijkt de Frankelandgroep voor de vierde keer in successie af te stevenen op de bekroning als Beste Werkgever in de categorie 'Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en thuiszorg'. De definitieve uitslag wordt pas over ruim een half jaar bekend, want Effectory en Intermediair onderzoeken nog honderden bedrijven en instellingen in andere categorieën.

Vorig jaar vulde 70 procent van de medewerkers de enquête in: 808 van de 1166. Nu werd dat gedaan door 72 procent: 958 van de 1324. ,,De resultaten zijn prachtig,'' zegt Ben de Koning, bestuurder van de Frankelandgroep, mede namens het directieteam bestaande uit Minke de Jong, Pepita Breugem en Roel van Tongeren. In een brief aan de medewerkers: ,,Jullie blijken opnieuw op alle onderdelen veel hoger te scoren dan het landelijk gemiddelde in onze sector.''

De Frankelandgroep haalt rapportcijfers van 9+ voor trots op het werk, plezier in het werk, zinvol werk, trots op de organisatie en vertrouwen in de toekomst van de organisatie. De waardering voor de organisatie als werkgever ligt met 9,1 zelfs 2 punten hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,1. Voor vertrouwen in collega's en de leiding, de samenwerking, de kans om te presteren, werkdruk niet te hoog, zit de Frankelandgroep dik boven de 8, ook een volle punt hoger dan landelijk in de zorg. Een heel opvallend verschil: van de medewerkers van de Frankelandgroep is slechts 2,6 procent van plan op zoek te gaan naar ander werk elders. Landelijk is dat 9,1 procent.

Ditmaal heeft Effectory ook gepolst hoe de vrijwilligers aankijken tegen de organisatie waarvoor zij zich inspannen. De score is bij de Frankelandgroep indrukwekkend. Van de 542 vrijwilligers hebben er 350 de enquête volledig ingevuld: liefst 65 procent en dat is heel hoog. ,,Ook deze resultaten zijn prachtig,'' zegt Ben de Koning. De vrijwilligers van de Frankelandgroep hebben op alle onderdelen een hogere waardering voor de samenwerking en de werksfeer dan het landelijk gemiddelde aangeeft.

De samenwerking tussen de vrijwilligers krijgt een 8,5 (landelijk gemiddelde een 7,9). De samenwerking tussen vrijwilligers en medewerkers krijgt een 8,6 (landelijk 7,9). De tevredenheid over de organisatie krijgt een 9,1 (landelijk 7,5). Hoe de organisatie de vrijwilligers waardeert: een 9,1 (7,9). Trots op de organisatie: een 9 (landelijk 7,4). Trots op het vrijwilligerswerk: 8,9 (landelijk 8,1). Plezier in het vrijwilligerswerk: 9,2 (landelijk 8,5). Of ze het vrijwilligerswerk zinvol vinden: een 9,2 tegenover een 8,5 gemiddeld. De kans krijgen op te presteren: een 8,6 tegenover een 7,6. De arbeidsomstandigheden krijgen het rapportcijfer 8,7 (landelijk 7,7). Graag vrijwilligerswerk blijven doen? Ook dat waarderen de vrijwilligers van de Frankelandgroep hoger dan de zorgvrijwilligers in het land: een 9,1 tegenover een 8,2.

Effectory vat de resultaten samen. De bevlogenheid van de vrijwilligers van de Frankelandgroep krijgt een 9 en hun tevredenheid een 9,1. Het landelijk gemiddelde is 8,2 respectievelijk 7,9. Het oordeel over de werkgever: een 9 tegenover een 7,7.

,,Schitterende uitslagen!'' zegt Ben de Koning. In een brief aan de vrijwilligers zegt hij mede namens directeuren Minke de Jong, Pepita Breugem en Roel van Tongeren: ,,We zijn heel blij met jullie! En ook trots op jullie én op de uitslagen.''

Meer berichten