Junior Albertus nam 7 van HBSS' 31  competitietreffers voor zijn rekening. Hier is hij op weg naar het openingsdoelpunt in het nacompetitie-duel tegen Vredenburch. (Foto: Persgroep/gsv)
Junior Albertus nam 7 van HBSS' 31 competitietreffers voor zijn rekening. Hier is hij op weg naar het openingsdoelpunt in het nacompetitie-duel tegen Vredenburch. (Foto: Persgroep/gsv) ((Foto: Persgroep/gsv))

Gaat Houdt Braaf Stand toch degradatie ontlopen?

SCHIEDAM – "Degradatie? Ik ben nooit gedegradeerd en dat gebeurt nu ook niet ". Dat riep Toon Wolters op het moment, dat HBSS stijf onderaan stond en niemand nog geloofde dat het 'andere oranje' degradatie zou kunnen ontlopen. Toch gaat het er op lijken, dat Wolters en zijn mannen hun hachje gaan redden.


(Door Gerard S. Verver)

De Houdine-act zette zich na de winterstop in beweging. Leverden de 11 wedstrijden ervoor 2 punten op, erna was de oogst in 15 wedstrijden 20 punten. En in de nacompetitie gaat het oogsten gewoon door. Eerst door 4-3 winst op GSC/Esdo en vervolgens met een 2-0 zege op Vredenburch. Zaterdag volgt de finale tegen TOGB, dat als nummer drie uit de vierde klasse B het nacompetitie-bal bereikte. Voor Wolters is deze vierdeklasser een onbeschreven blad. "Volgens zeggen is het een fris voetballend team en geduchte tegenstander. Daar moeten we ons dus tegen wapenen." Hij stelt, dat HBSS vooral weer van eigen kracht moeten uitgaan. "We hebben in de afgelopen weken getoond wat we dan waard zijn." Dat hij wat nijdige kanttekeningen plaatste bij de bijna weggegeven winst op GSC/Esdo was te verwachten. "Verliezen is niet mijn ding, maar als dat op kwaliteit gaat kan ik er mee leven. Als de mentaliteit mankeert niet. Wij, de groep en ik willen derdeklasser blijven. Dan is er één optie: tot op de bodem gaan en winnen van TOGB."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden