Foto: Photographer: Mischa Koorneef

Maatwerk Autisme heeft nieuwe behuizing

Regio - Sinds kort heeft Maatwerk Autisme een fraaie nieuwe behuizing in het Wilgenrijk in Maassluis. Van hieruit kan de stichting haar activiteiten uitvoeren voor mediënten in het Rijnmondgebied, het Westland, de eilanden.

Door Jan Buijsse

De officiële opening werd uitgevoerd door directeur Odette Blom en wethouder Corine Bronsveld-Snoep. Een grote strik werd doorgeknipt waarna de logo's van de vier hoofdafdelingen zichtbaar werden: Houtshop, Moestuin, Autisme en Hoogbegaafdheid.

Heleen Vink, voorzitter van de Raad van Toezicht en moeder van een van de mediënten, ging terug naar de beginjaren, toen de stichting nog Dagdromen heette. Nadat wat meer volwassenheid was bereikt, voldeed die naam niet meer en werd het Maatwerk Autisme. Maatwerk omdat steeds het uitgangspunt is het zoeken naar zinvolle dagbesteding die aansluit bij de individuele wensen.

Maatwerk Autisme zet zich in voor mensen, vanaf 12 jaar, die hinder ondervinden van autisme. De naam zegt het al: voor hen worden oplossingen in maatwerk gezocht. Zo kunnen jongeren die thuiszitten doordat ze met hun gevoeligheid voor prikkels niet kunnen functioneren binnen de muren van een school, bij Maatwerk Autisme weer in hun dagritme komen, zich veilig voelen, vertrouwen opbouwen en aan hun ontwikkeling verder werken.

Ook voor volwassenen die moeite hebben om werk te vinden of te behouden omdat ze werk in de reguliere maatschappij niet aankunnen is Maatwerk Autisme er. Zij kunnen rekenen op een zinvolle arbeidsmatige dagbesteding of begeleiding bij het vinden van een baan of een geschikte opleiding.

Tevens kunnen hoogbegaafden of personen met angstproblematiek meeprofiteren van de veilige en rustige omgeving van Maatwerk Autisme.

Zie ook http://maatwerkautisme.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden