Zwemmen blijft belangrijk onderdeel van Southbeach 2019.
Zwemmen blijft belangrijk onderdeel van Southbeach 2019. (Foto: Mari Dingenouts)

Zwemmen blijft onderdeel van Southbeach

Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl.


Zwemmen blijft een programmaonderdeel van Southbeach 2019. Dit hebben de organisatie van Southbeach, Optisport en Vrienden van Zwembad Zuid onlangs afgesproken. Vorig jaar zijn de organisaties van de Paula Kooperdagen en Southbeach al samen gaan werken omdat hun activiteiten in de eerste week van juli vielen. Dit jaar is het weer het geval. Echter, de buitenruimte van het zwembad is voorlopig niet meer beschikbaar wegens werkzaamheden Een aantal sportactiviteiten gaan naar Southbeach aan de Maasboulevard. De zwemactiviteiten vinden plaats in Zwembad Zuid.

Voor de scholen die inschrijven wordt een speciaal programma samengesteld. Het gaat hier om wat kleinere groepen per keer. De scholen die andere jaren meededen worden aangeschreven: Bernardus, Willibrordus en Het Kleurrijk. Het Pronovacollege komt hier bij. Beide sport stimulerende activiteiten konden al 5 jaar bogen op een unieke sfeer. De naam Paula Kooper blijft verbonden met deze jaren. Haar naam zal op een bijzondere wijze in herinnering gebracht worden. Gedacht wordt aan het planten van een nieuw boompje later in het jaar. De naam: de Paula Kooperboom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden