Foto:

Ernst van Zijl gaat Schiedamse eer hoog houden tijdens het Open NK Poker!

SCHIEDAM - De halve finales van het Open Nederlands Kampioenschap Poker staan voor de deur. Van vrijdag 14 juni tot en met zondag 23 juni wordt door het hele land gespeeld door 350 pokerspelers die voor een plek in de landelijke finale strijden. Ernst van Zijl uit Schiedam zit ook nog in het toernooi.


Van september tot begin juni konden pokerspelers bij ruim 140 voorrondes door heel Nederland zich plaatsen voor de landelijke finale. In totaal hebben meer dan 8.000 pokerspelers mee gedaan aan een pokertoernooi van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De spelers die zich net niet wisten te plaatsen voor de finale, kunnen zich via een halve finale plaatsen.  De halve finalisten konden zich inschrijven voor een halve finale bij hun in de buurt. De halve finales vinden plaats in Zuidoost-Nederland (Venray), Noordwest – Nederland (Blokker), Noordoost – Nederland (Olst) en Zuidwest – Nederland (Alblasserdam).
 
Per halve finale gaan de beste 10% door naar de finale. Als er bij een halve finale 100 spelers meedoen, plaatsen de beste 10 spelers zich voor de finale. Op dit moment hebben al 165 spelers zich rechtstreeks geplaatst. Organisator Mathijs Jonkers zegt hierover: "De finale is een pokertoernooi dat je als pokerliefhebber echt wil halen. De zaal wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en er is een echte TV-tafel. Thuisblijvers kunnen daardoor live meekijken en worden voorzien van deskundig commentaar. Ik verwacht dat het niveau tijdens de halve finales dan ook erg hoog ligt omdat iedereen zich via deze weg alsnog wil plaatsen. Bij de voorrondes zijn het deze spelers net niet gelukt om zich rechtstreeks te plaatsen."

Halve finales Open Nederlands Kampioenschap Poker
Vrijdag 14 juni –Zuidoost - Nederland – Venray
Zaterdag 15 juni – Noordwest – Nederland – Blokker
Zaterdag 22 juni – Noordoost – Nederland – Olst
Zondag 23 juni – Zuidwest – Nederland – Alblasserdam
Na de halve finales hoeven de spelers niet lang te wachten voor ze de finale kunnen spelen. Op zaterdag 6 juli staat Hotel de Heerlickheijd te Ermelo in het teken van Poker. De uiteindelijke winnaar is de kampioen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden