Vrolijk wijkfeest MidSommar in Sveaparken met Pim Kouwenhoven

SCHIEDAM - De Zweedse wijk Sveaparken viert de zomer tijdens het vrolijke wijkfeest MidSommar dat op 21 juni wordt georganiseerd bij basisscholen De Violier en De Vlinder. Alle wijkbewoners zijn van harte welkom om langs te komen voor een dag vol gezelligheid met muzikale optredens van onder anderen Pim Kouwenhoven, uitvoeringen van de Wijkcultuurklassen, workshops en activiteiten.


Op vrijdag 21 juni wordt het wijkfeest MidSommar gevierd in de wijk Sveaparken in Schiedam Noord. Een vrolijke viering van de zomer die na schooltijd wordt geopend met een grootse muzikale verrassing door leerlingen. Daarna laten de wijkcultuurklassen van Mooi Werk aan klasgenootjes, familie en de buurt zien wat zij de afgelopen periode hebben geleerd: van percussie tot beeldend en streetdance. Bezoekers kunnen daarnaast deelnemen aan verschillende workshops en (sportieve) activiteiten, onder meer van Lekker Bezig Schiedam. Als afsluiter geeft Pim Kouwenhoven (bekend van The Voice Kids en The Voice of Holland) een spetterend optreden.

Midsommar is een belangrijke feestdag in Zweden waarop de langste dag van het jaar wordt gevierd. Aangezien de wijk Sveaparken de enige wijk in Nederland is met een Zweeds ontwerp is, is dit de uitgelezen plek om dit feest samen met de scholen en buren te vieren. Verwacht een dag vol gezelligheid en lekkere hapjes voor de hele wijk!

MidSommar vindt plaats op het gezamenlijke schoolplein van basisscholen De Violier en De Vlinder, aan Stockholm 1-3 in Schiedam. Om 15:15 uur wordt de middag geopend en het feest eindigt om 19:30 uur. Voor vragen neem contact op met Tamara Hofman via tamara@stichtingmooiwerk.nl. Kijk op www.stichtingmooiwerk.nl voor meer informatie over het project.

MidSommar is een initiatief van Stichting Mooi Werk in opdracht van Gemeente Schiedam, in samenwerking met OBS De Violier en KBS De Vlinder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden