Erik Boschman

Open Dag op Schiedamse brandweerkazerne

SCHIEDAM - Met een brandweerauto een rondrit maken of met een antieke brandweerauto op de foto? Zien hoe de brandweerkazerne er van binnen uit ziet, spuiten met brandweerslangen, bij de familie Brandjes op bezoek in de Club van 112 of ontsnappen uit een brandend huis met het Virtual Reality-spel van de brandweer. Maak het mee op de open dag die de Brandweer Schiedam samen met de afdeling Veilig Leven organiseert op zaterdag 15 juni van 10.30 - 17.00 uur aan de s-Gravelandseweg 551.


De kazerne Schiedam en de Club van 1-1-2 zijn die dag open voor publiek. De kazerne Schiedam heeft helemaal uitgepakt om hun 5 jarig jubileum te vieren en er zijn in en rondom de kazerne veel dynamische activiteiten. De afdeling Veilig Leven van de brandweer is aanwezig en geeft uitgebreide voorlichting over (brand)veiligheid. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Speciaal voor de kids wordt een activiteit georganiseerd in de vorm van een stickeractie. Ze kunnen stickers verzamelen door deel te nemen aan activiteiten en een volle stickerkaart omruilen voor een zakje frites.

Kom vooral met openbaar vervoer. Het station ligt op enkele minuten van de kazerne. Parkeren van voertuigen en fietsen is beperkt mogelijk rondom de kazerne Schiedam.

Programma:

· Bezichtigen deel van de kazerne. (onder begeleiding)

· Bezichtiging van 3 antieke brandweervoertuigen

· Bezichtiging en informatierondje in de club van 112

· Rondrit met brandweer blusvoertuig

· Demo hulpverlening op auto

· Demo jeugdbrandweer

· Demo vlam in de pan

· Rookhuis

· Springkussen

· Brandweer fotopresentatie door de jaren heen

· Op de foto in brandweerkleding in/om Brandweervoertuig

· Veilig Leven Virtual Reality

· Brandonderzoek

· Blusrobot

· Duikcontainer

· Spuitspelletjes voor de kids

· Dieren ambulance

· Ambulance

· Brandwondenstichting

· Motorpolitie

· Drankjes en snoepcorner

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden