R. Spruit

Scouts Tono-groep scoren hoog bij regionale scouting wedstrijden

Schiedam – In het Hartelpark in Spijkenisse verzamelden zich dit weekend zo'n 280 scouts uit de regio. Zij hielden de Regionale Scouting Wedstrijden. De scouts van de Scouting Tono-groep (Schiedam/Vlaardingen) scoorden net buiten de top-10 met een 16e plek.


"De Regionale Scouting Wedstrijden zijn voor de scouts van 11 tot 14 jaar. Van vrijdagavond tot zondagmiddag kamperen ze hier. Zonder de eigen leiding, want het zijn wel wedstrijden. Als groepje moeten ze het echt samen doen. Ze krijgen dan punten voor samenwerking, het eten koken, de hike die ze lopen, tent opzetten en voor de gezelligheid binnen het team", zo verteld een van de organisatoren.
De 280 scouts waren verdeeld over 52 teams, afkomstig van de scoutinggroepen uit de regio Maasdelta. Hoewel de eigen leiding niet bij hun 'eigen' kinderen mag zijn, houdt de subkampstaf wel een oogje in het zeil. Het thema was 'het wilde westen', met subkampen zoals 'de Zware Tokkies', 'de Wilde Sheriffs', 'de WigwamstaM' en de 'Flying Outlows'.
De 52 ploegen arriveerden vrijdagavond in het Hartelpark in Spijkenisse. Het opzetten van de tenten was direct het eerste onderdeel waar punten voor verdiend konden worden, naast samenwerking en sfeer.
Vanuit Schiedam namen de Scouting Tono-groep, de Scouting Taizé Kethel, de Scouting Fransiscus Lodewijkgroep en de Scouting BvH deel. De meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep eindigden als hoogste Schiedammers op plaats 16 met 590 punten. Winnaars werd een team met alleen meisjes van de vlaardingse Scouting Maurits-Vioolgroep. De vier hoogst geëindigde groepen gaan door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden die in juni in Baarn worden gehouden.

Uit onze regio deden mee: 

Scouting Burgemeester van Haarengroep
Scouting Franciscus-Lodewijkgroep
Scouting Taizé-groep
Scouting Tono-groep  

Meer berichten