Alyssa van Heyst_

Schiedam twee dagen ondergedompeld in gin!

Schiedam - Jeneverstad Schiedam staat komend weekend op zijn kop tijdens Festivalweekend S'DAM. Het recent heropende Nationaal Jenevermuseum Schiedam pakt dan ook flink uit tijdens GinFever 2019. Het tweedaagse festival staat geheel in het teken van gin en van haar Lage Landense voorloper: jenever. Veelbelovende distillateurs en (inter)nationale bartenders zijn het hele weekend present en leren bezoekers werkelijk alles over de populaire dranken tijdens demonstraties en proeverijen.


Na het grote succes van de eerste editie vorig jaar, vindt GinFever 2019 twee dagen plaats in het vernieuwde Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Bezoekers kunnen de heringerichte museumzalen bewonderen, cocktails laten shaken door internationaal bekende bartenders en van de zonnestralen genieten op de bijbehorende binnenplaats. Het Proefplein is bij uitstek dé plek om kennis te maken met verrassende nieuwe gin – en jenevermerken.

Zaterdag 25 mei introduceert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam om 15.00 uur de nieuwe cocktail Paris-Casablanca. Deze is ontwikkeld door het Genever Genootschap en SpiritsNL. Niemand minder dan wethouder Duncan Ruseler is bij deze spectaculaire demo aanwezig.

Directeur Marjolein Beumer vertelt waarom het Jenevermuseum zoveel waarde hecht aan dit festival: ''Wat GinFever zo leuk maakt, is dat het zowel jenever als gin in het zonnetje zet. Liefhebbers kunnen - naast grote namen als Bobby's, KETEL1 en Loopuyt - op ontdekkingstocht naar nieuwe, veelbelovende labels. Voor iedereen die iets wil leren over gin, jenever en cocktails is het een gezellig voorjaarsuitje. Uiteraard wel voor de 18 plus bezoeker.'' AlyssaVanHeyst_

GinFever is dit jaar onderdeel van het S'DAM Festivalweekend en werkt samen met Proef! de Plantage, SWAN.Schiedam en de loungeboot tour i.s.m. Schiedamse distillateurs.

Nationaal Jenevermuseum | Lange Haven 74-76 | 3111 CH Schiedam | www.jenevermuseum.nl
Openingstijden zaterdag: 14.00 – 22.00 uur
Openingstijden zondag: 13.00 – 20.00 uur
Prijs dagticket: €12,50
Ticketverkoop en programma: www.jeneverfestival.nl.

 
      
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden