Kledingzaak Stripes Jeansstore bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd! (foto: Frank Willemse)
Kledingzaak Stripes Jeansstore bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd! (foto: Frank Willemse) (Foto: Frank Willemsen)

'Je moet een gunfactor bij klanten kweken'

Schiedam - Zondag was het feest bij Stripes Jeansstore op de Hoogstraat. Precies 35 jaar kleedt de herenmodezaak haar klanten. Vroeger met colbertjes en pantalon maar nu met alle soorten spijkerbroeken. Stripes Jeansstore met ondernemer Maurice Haverkamp die alle stormen rond de Hoogstraat heeft doorstaan. Hij ziet toekomst in de opknappende Hoogstraat. Zijn nering: Jeans blijven en gaan nooit meer weg.


Door Frank Willemse

Mannen worden rustig geholpen, relaxed en met een praatje. Die willen een broek, shirt of jasje aantrekken, voelen, bekijken hoe die staat. Anders dan vrouwen die vaker impulsaankopen doen bijvoorbeeld op internet. Dat is de jarenlange verkoopervaring van Schiedammer Maurice Haverkamp (47) die sinds zijn opleiding detailhandelsschool bij Stripes werkt. Een frisse kledingzaak die 35 jaar op de Hoogstraat zit met drie keurig opgeknapte pandjes. Een survivor die als ondernemer de stormen als leegstand, crisis en internet heeft weten te weerstaan.

"Wij hebben veel vaste klanten die wij kennen. Die lopen niet zomaar een winkel binnen maar worden rustig ontvangen. Kleding kopen en passen moet een beleving zijn, volgens hem. Je moet een gunfactor kweken bij de klanten. Die in de watten leggen en adviseren bij de kleding keuze." Hoewel de nadruk ligt op 25 plus mannen kopen mannen van elke leeftijd. Zijn belangrijkste asset is het assortiment Spijkerbroeken. Jeans van PME of Tommy Hilfiger. De spijkerbroek is niet meer weg te denken van werkmansbroek tot trendy jeans. En dat blijft zo volgens zijn ondernemersvisie. Wel moet altijd bezig zijn met de zaak (ook vestiging in Maassluis) en de trends volgen.
Maurice ziet het zitten met een opbloeiende Hoogstraat. Met minder leegstand en lagere huren. Sinds de gemeente die kleinere winkels steunt en niet langer aast op grootwinkelbedrijven, gaat het beter met de Hoogstraat. En gaat de detailhandelwet op; dat meerdere kledingzaken elkaar verstreken. Met op de Hoogstraat herenmodewinkels die elkaar aanvullen als Byblos, Casa, Adam en de 35-jarige Stripes.

(dit is een aangepaste versie)

Meer berichten