Het Schiedamse festival Proef! de Plantage op 25 en 26 mei is een gratis festival vol kleinkunst, lekker eten, muziek en bijzondere ontdekkingen.
Het Schiedamse festival Proef! de Plantage op 25 en 26 mei is een gratis festival vol kleinkunst, lekker eten, muziek en bijzondere ontdekkingen. (Foto: Sander Krijger)

Het wordt weer genieten tijdens Proef! de Plantage

Schiedam - Na twee succesvolle edities is het Schiedamse festival Proef! de Plantage terug in het oudste stadspark van Nederland: op 25 en 26 mei. Het gratis festival vol kleinkunst, lekker eten, muziek en bijzondere ontdekkingen, maakt onlangs de programmering bekend.


Onder meer: Ntjam Rosie en Jon Tarifa op het hoofdpodium en dichters als René Oskam en Vrouwkje Tuinman op het intieme kleinkunstpodium. De nadrukt ligt deze derde editie op de culturele programmering: pop, singer-songwriters en jazzy klanken, afgewisseld met spoken word, (internationale) dichters, theater en kleinkunst.

North Sea Jazz-bekende Ntjam Rosie zal op zaterdag te horen zijn. Jon Tarifa - speelde op Eurosonic in 2015 én 2016 en krijgt al vijf jaar alle handen in de lucht op Parkpop - sluit daarna de zaterdag af met een groot feest. Op zondag is het goed toeven bij de soulklanken van Bastian Steven en de 70's-sound van de band Yasgur. De festival-lieveling van deze zomer, Kita Menari, is de spectaculaire afsluiter.

Op het kleinkunstpodium dragen ook Ingmar Heytze, Utrechts oud-stadsdichter en Adnan Alaoda, beroemd schrijver in de Arabische wereld, voor uit hun werk. Afgewisseld met een pittige spoken word performance van de Rotterdamse Barguijs. Bijzondere foodtrucks waaronder Chez Jan (uitgeroepen tot de beste hotdog van NL) of de Chefs van brasserie Stadhuis met hun Big Green Eggs, zorgen voor de heerlijkste hapjes. En Lucas Drinkwinkel, Ketel1 en Loopuyt Gin voor de drankjes en gin-tonics.

Maarten Biesheuvel
Het festival kent nog een bijzondere primeur: de onthulling van een muurtekst van schrijver en oud-Schiedammer Maarten Biesheuvel. Deze wordt op zaterdag om 13.30 uur onthuld door wethouder Cultuur Duncan Ruseler op de muur van Het Blauwhuis (Lange Nieuwstraat 186) aan de Plantage. Aansluitend geeft hij het startsein voor Proef! de Plantage en kunnen bezoekers genieten van de muziek. Of zich uitleven onder de hoede van de Spellenfabriek, proeven van yoga of de monumentale SodaFabriek ontdekken. Het programma is samen met popfestival Where we've Met, De Bibliotheek Schiedam en Vluchtelingenwerk Schiedam tot stand gekomen. Ook vele andere Schiedamse organisaties, sponsors en ondernemers leveren een bijdrage aan het festival. De openingstijden zijn zaterdag van 14.00-22.00 (onthulling 13.30) en zondag van 13.00-20.00 uur.

Bekijk het hele programma op de website www.proefdeplantage.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden