Foto: Picasa

Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: 'Help de Voedselbank!'

Schiedam - Dit is de column van Joke Ballijns die deze week in het Nieuwe Stadsblad wordt gepubliceerd. Joke houdt een vurig pleidooi om de Voedselbank in Schiedam te steunen!


'Deze keer een kijkje genomen bij de Schiedamse Voedselbank, alleen bij het klaarmaken van de pakketten, want de privacy van de mensen gaat boven alles. Jaren terug vroeg voorzitter Marja Docter mij eens: Weet jij waarom wij zo weinig ouderen zien? Mijn antwoord: Wat dacht je van 'gêne'? Nee, de oudere generatie eet liever een boterham met hagelslag dan dat zij een beroep doen op iets waar zij gewoon recht op hebben. Basisbedragen na aftrek van alle vaste lasten zijn 225,- plus 90,- voor elke persoon extra. Bij binnenkomst aan de Groenelaan (er is ook een uitgifte bij het Dreesplein) valt mij op dat alles er super schoon en gezellig uitziet. Er staan tafels met dit keer extra cadeaus en producten, die de circa zes vrijwilligers gaan uitdelen.
In de bus staan de kratten opgestapeld en eerst komen de kratten met diepvries eruit, want veiligheid met eten staat voorop en worden geleegd in de diepvriezer voor later. Daarna de kratten met een variatie van eten, niet die variatie die ik in gedachten had van macaroni en rijst, maar verse groente, aardappelen, koffie, suiker etc. Super gezond eten.
Hoe flik je dat toch financieel is mijn eerste gedachte, want Marja had mij verteld dat veel extra's binnen komen van winkels, kerken etc. Maar óók dat zij sinds 1 januari per krat 1,50 per week moeten aftikken aan Rotterdam, waar de kratten vandaan komen. Er komen elke week zo'n 120 cliënten, tel uit wat men elke week moet afdragen, dus financiële hulp is echt nodig en omdat vanaf morgen bij bijna iedereen het vakantiegeld wordt gestort, hierbij mijn oproep om een krat te adopteren. Best veel geld, geeft u minder, geen probleem, want kleine beetjes worden vanzelf een grote berg. Help dus een mede-Schiedammer en stort uw bijdrage op NL16 INGB 0006 5082 38 tnv Voedselbank Schiedam. Zelf heb ik weleens een bezuinigingsbui en eet alles wat ik in de vriezer en kast heb op. Ik kan dat met gemak een weekje doen, maar besef dat voor cliënten van de voedselbank er geen voorraadkast is en een maand altijd minstens een week te lang is.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden