De tocht van Rotterdam naar het Nationaal Park de Biesbosch is niet meer weg te denken.
De tocht van Rotterdam naar het Nationaal Park de Biesbosch is niet meer weg te denken. (Foto: )

Varen met De Zilvermeeuw, door de haven van Rotterdam naar de Biesbosch!

Regio - Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw verzorgt dit jaar extra rondvaarten. Stap aan boord voor een imposante vaartocht van wereldhaven Rotterdam, naar het prachtige natuurgebied van Nationaal Park de Biesbosch.

Het is lente in de Biesbosch! De bomen en planten worden weer mooi groen, de bloemen staan in bloei, het zonnetje gaat steeds vaker schijnen en er worden weer vele jonge dieren gespot. Tijd voor een reisje op het water!

Al enige jaren niet meer te denken is de tocht van Rotterdam naar het Nationaal Park de Biesbosch. Speciaal voor gasten vanuit Rotterdam en omstreken, die een rondvaart willen maken door de Rotterdamse haven en Nationaal Park de Brabantse Biesbosch, heeft Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw deze tocht samengesteld. Normaal gesproken verzorgen zij deze tocht alleen in juli en augustus, maar op veler verzoek ook in mei en juni.

De Biesbosch behoort de grootste waardevolle natuurgebieden van ons land en mag zicht ook Nationaal Park noemen. De eeuwenoude getijdendelta heeft ervoor gezorgd dat het een heel divers en ruig natuurgebied is geworden. De smalle kreekjes, bijzondere vogels zoals de zeearend en visarend, ondergelopen polders, diverse bomen en planten maken dit tot zo'n bijzonder gebied. De schepen van Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw zijn speciaal gebouwd om door dit te varen.

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw vaart met mooie schepen die tevens rolstoeltoegankelijk zijn. Dit moet wel aangegeven worden bij de reservering! Aan boord zijn grote ramen, voldoende zitplaatsen en helemaal boven een prachtig panoramadek om te genieten van het uitzicht.

Tijdens de rondvaart ga je eerst een kijkje nemen in het imposante Rotterdams havengebied, vanaf het water weer een hele andere belevenis dan vanaf de wal. Vervolgens vaart het schip langs Dordrecht – de Moerdijk en HSL bruggen, vanaf het Hollands Diep varen we de Biesbosch in. De mooiste en smalste kreekjes van de Biesbosch worden uiteraard niet vergeten.

Meer in de krant van deze week!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden