Loungeboot in de Lange Haven met op de achtergrond molen De Noord.
Loungeboot in de Lange Haven met op de achtergrond molen De Noord.

Deelnemers VIP-tour BankGiro Loterij worden verrast door Schiedam

Schiedam - De BankGiro Loterij heeft afgelopen weekend 72 deelnemers voor een speciale VIP-tour door Schiedam uitgenodigd. Zondagmiddag 19 mei werden ze verrast door de schoonheid van Schiedam en waren ze onder de indruk van deze voor hen onbekende stad.


De BankGiro Loterij steunt vele goede doelen waaronder de landelijke molenbelangenorganisatie De Hollandsche Molen. Om de loterijdeelnemers kennis te laten maken met dit goede doel is aan Stichting De Schiedamse Molens gevraagd om een uniek VIP-arrangement te organiseren. Dat is enthousiast opgepakt i.s.m. distilleerderij Herman Jansen en de Historische Vereniging Schiedam. De molenreuzen stonden daarin centraal maar natuurlijk in relatie tot de Schiedamse jeneverindustrie.

Na een ontvangst in molen De Palmboom beklom men in vier groepen één van de brandersmolens tot in de kap, kreeg men een rondleiding door branderij De Tweelingh en werd er een rondvaart gemaakt met de nieuwe loungeboot. Dat alles onder het genot van koffie, thee met Schiedamse molenkoekjes en als afsluiting natuurlijk een Schiedamse Notaris jenever met hapjes op brood met meel van molen De Vrijheid, o.a. belegd met Ouwe Schiedamkaas.

De deelnemers kwamen uit heel het land en het overgrote deel had Schiedam nog nooit bezocht. Men was verrast over de historische pracht van de binnenstad en de levendige geschiedenis die de stad nog uitademt. Sommige deelnemers fantaseerden zelfs over een verhuizing naar één van de mooie panden langs de Lange Haven die te koop stonden. Met name de beklimming van de molens, 33 meter via steektrappen de hoogte in, maakte indruk, evenals het uitzicht vanaf de houten balie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden