Bijenstal Beatrixpark
Bijenstal Beatrixpark (Foto: A.de Boo)

Speciale bijenstal voor ervaren én beginnende imkers in het Beatrixpark

Schiedam - De bij staat de laatste tijd flink in de belangstelling en het animo voor een cursus bijenhouden is al een aantal jaren groot. Maar waar kan je in de stad je bijenkast zetten? In Schiedam is daar nu een oplossing voor.

In het afgelopen voorjaar is in het Beatrixpark een geheel nieuwe bijenstal gebouwd: een overdekte plek waar beginnende en wat meer ervaren Schiedamse Stadsimkers hun bijenvolken onderdak kunnen bieden en kunnen leren van elkaars expertise. Ze kunnen er ook voorlichting geven over (het belang van) bijen aan belangstellenden. Vanuit de bijenstal kunnen de bijen op zoek gaan naar nectar en stuifmeel in het Beatrixpark en de (volks)tuinen in de omgeving. Maar met een actieradius van ongeveer 3 km, kunnen ze bijvoorbeeld ook de vele aangeplante lindebomen bezoeken die Schiedam rijk is.

De Schiedamse Stadsimkers hebben de bijenstal kunnen realiseren door financiële bijdragen van de gemeente Schiedam en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Irado heeft de stal gebouwd. Tijdens het Lentefeest op zondag 26 mei, dat dit jaar het thema “Bijen en Vlinders” heeft, zal de bijenstal om 13.00 uur officieel geopend worden door wethouder Jeroen Ooijevaar. De Schiedamse Stadsimkers zijn met verschillende kramen in het park aanwezig, daarnaast is er van alles in het park te zien en te beleven.

Meer berichten