Genieten van de iftar bij het Stedelijk Museum Schiedam

Schuif aan bij een iftar/maaltijd bij het Stedelijk Museum Schiedam.
Schuif aan bij een iftar/maaltijd bij het Stedelijk Museum Schiedam. (Foto: Mieke Lindeman)

Schiedam - Wat houdt de ramadan in, behalve dat moslims vasten? Hoe wordt de maand ervaren en hoe ziet de eerste maaltijd na een hele dag vasten eruit? Dat kun je beleven bij Stedelijk Museum Schiedam. Ontmoet elkaar aan tafel en luister naar verhalen. De iftar - de eerste maaltijd na een dag vasten - is gratis en vindt plaats op dinsdagavond 28 mei.


Het programma start om 21.15 uur. Bij zonsondergang gaat iedereen aan tafel. Na afloop kunnen bezoekers de tentoonstelling Van CoBrA tot boorolie bekijken. Om 23.00 uur is de avond afgelopen.

Mijn Schiedam
Na een lange dag vasten is de iftar een plek om samen te komen, vaak met vrienden en familie. Op het menu staan veelal dadels en water of melk, soep en hapjes die veel energie geven. De avond bij het Stedelijk Museum Schiedam is onderdeel van Mijn Schiedam, een nieuw initiatief waarbij het museum samenwerkt met Schiedammers.

Praktisch
Iftar/maaltijd en tentoonstellingsbezoek: dinsdagavond 28 mei. Inloop vanaf 21.00 uur. Aanmelding vóór 25 mei via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Deelname is gratis.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden