De Einsteinschool oefent hard voor de eindmusical in het tv-programma De Eindmusical. FOTO: AVROTROS
De Einsteinschool oefent hard voor de eindmusical in het tv-programma De Eindmusical. FOTO: AVROTROS

TV-programma De Eindmusical draait om Schiedamse klas

SCHIEDAM - Na een succesvol eerste seizoen van het AVROTROS-jeugdprogramma De Eindmusical, winnaar van de Gouden Stuiver 2018, kan een tweede seizoen niet uitblijven. Dit keer draait het om een groep 8 klas uit Schiedam.

Anders dan het eerste seizoen gaat de serie eerst online in première. De zesdelige scripted-reality serie komt vanaf 7 juni elke vrijdag om 15.00 uur online met een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.
Een groep 8 klas uit Schiedam gaat samen met musicalprofessionals Maurice Wijnen en Carline Brouwer naar een vakantiehuis in Friesland om daar hun groep 8 musical in te studeren. De klas begint met veel plezier aan de musicalrepetities en de rollen worden verdeeld. Maar wie kan er het beste zingen en krijgt uiteindelijk de hoofdrol? Wordt het Daniel, de stille jongen die leeft voor zijn muziek? Of wordt het Gijs, die alleen maar de hoofdrol wil spelen, zodat hij met Luna mag zoenen, het meisje waar hij al jarenlang stiekem verliefd op is? Terwijl de sfeer in de klas goed is en iedereen heel veel zin heeft in de musical, dreigt de musical helemaal niet door te gaan als blijkt dat er allerlei spullen van de leerlingen gestolen zijn.
Na elke aflevering gaat het verhaal nog kort verder op het Instagram-account van De Eindmusical. Uiteindelijk wordt er, nadat de hele serie online uitgerold is, op zaterdag 13 juli om 11.00 uur een marathon van het hele seizoen uitgezonden op NPO Zapp.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden