Where we've met 2018
Where we've met 2018 (Foto: Ron van Rutten)

Popfestival Schiedam viert jubileum met extra dag en festivalcamping

SCHIEDAM - De vijfde editie van het Schiedamse popfestival 'Where we've met' strijkt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli voor het eerste jubileum neer op het parkeerterrein bij molen De Palmboom. Nieuw dit jaar zijn de festivalcamping en derde festivaldag, speciaal bedoeld voor het hele gezin.

Het programma is nu alvast om van te watertanden; onder anderen The Voice of Holland-winnares Julia Zahra, Roos Blufpand, Daniel Cane en het Vlaamse Mooneye komen spelen. 'Where we’ve met' viert dit jaar zijn vijfde verjaardag, wat schreeuwt om een nog groter feest. Daarom pakt de organisatie uit met een festivalcamping en een derde festivaldag speciaal voor het hele gezin. Shanna van der Nat vertelt: "We maken een muziekfestival voor Schiedamse jongeren en starters maar ook voor festivalliefhebbers. Hier kan je samen genieten van een ontspannen sfeer. We laten het mooiste plekje van de stad tot leven komen met muziek, eten, drinken, spellen en nog veel meer: Where we've met is een klein festival waar je je direct thuis voelt en waar je verrast kan worden door het confettigevoel."

Ook dit jaar reist 'Where we’ve met' naar een nieuwe locatie. Omdat het festival graag de schoonheid van Schiedam laat zien, strijkt Where we’ve met neer op het Dirkzwagerterrein, bij de parkeerplaats tegenover molen De Palmboom. Ingesloten tussen de voormalige jeneverdistilleerderijen en de molen, bevindt het festival zich midden in het historische hart van Schiedam, een perfecte plek om naar een festival te gaan.
Om het feest groots te vieren wordt er weer voor een mooi muziekprogramma gezorgd. De winnares van The Voice of Holland en De Beste Zangers van Nederland Julia Zahra en haar band zullen de headliner zijn op de festivalvrijdag. De 23-jarige Amerikaanse zangeres scoorde al twee nummer 1-hits. Verder staat het Vlaamse Mooneye op het programma. De Belgen gaan heel hard in eigen land en krijgen nu voet aan wal in Nederland. Naast gevestigde acts valt er ook voldoende te ontdekken: uit eigen land komen bijvoorbeeld singer-songwriters Roos Blufpand en Daniel Cane. Ook dit jaar staan de urban picknick, waar Brasserie Stadhuis en Café Sjiek picknickmanden voor de bezoekers samenstellen, en de intieme loftsessies op het programma.

In samenwerking met de bibliotheek breidt het festival uit met een extra dag uit. Die staat in het teken van het gezin er is voor iedereen wat te beleven. Op deze dag biedt 'Where we’ve met' jonge muzikanten een podium. Dit programma wordt afgewisseld met literatuur. Programmeur Maarten: "We hebben weer een superleuk programma neer kunnen zetten met muziek, literatuur en ander vermaak, waar iedereen hun weg in kan vinden. Heb nog even geduld voor onze zaterdagheadliner, die kondigen we snel aan. Dat wordt echt een feestje. Het is een klapper!"

Ook nieuw dit jaar is de festivalcamping, die mede mogelijk wordt gemaakt door projectontwikkelaar Van Wijnen. Bezoekers kunnen op Camping Dirkzwager alvast proefslapen. Hier worden ze volledig verzorgd: hun tent is al opgezet en er wordt zelfs voor ontbijt gezorgd, alleen de slaapspullen moeten meegenomen worden. Kampeerders kunnen zo wel heel gemakkelijk op vakantie in hun eigen stad. Campingtickets kosten 45 voor voor 1 persoon en 65 euro voor 2 personen en zijn inclusief een ontbijtje op zaterdag- en zondagochtend. Tickets zijn te koop op de website. Toegang tot het festival is gratis.

Meer informatie en line up: www.wherewevemet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden