Open podium, dichters en speciale boeken tijdens Bookstore Day in Schiedam

SCHIEDAM - Op zaterdag 25 mei is de derde Independent Bookstore Day in Nederland. Die dag staan de boekwinkel én de lezer centraal met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten, ook in Schiedam.

Bij het Schiedams Boekhuis opent de kersverse stadsdichter Yvette Neuschwanger - met haar bundels beter bekend als Feetje - het Schiedams Open Podium, op een zeepkist. Ze draagt voor uit eigen werk. Ook staat vast dat Jack de Prenter zijn TwitterDichtjes komt voordragen en dat de inmiddels welbekende Gijs van Rij literaire plaatjes komt draaien uit zijn bijzondere collectie. 

Ook bezoekers kunnen op de zeepkist. Heb je een gedicht geschreven, heb je een goed verhaal te vertellen, wil je voorlezen uit je favoriete boek of heb je een mooie striptekening gemaakt? Dan kun je op de zeepkist bij het Schiedams Boekhuis. Het Schiedams Boekuis telt de hele dag haar podium open voor (aspirant) dichters, schrijvers, lezers. Start is 12.00 uur.

Verder zijn er die dag talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken van onder anderen Brett Easton Ellis, A.F.Th. van der Heijden (een exclusieve uitgave), Levi Weemoedt en Ottolenghi (gesigneerd), Maarten Biesheuvels Verhalen uit het gekkenhuis (luxe editie) en Neerlands Hoop in Bange Dagen. 

Meer info: www.schiedamsboekhuis.nl of www.bookstoreday.nl

Meer berichten