Wim en Kees van der Drift zijn zichtbaar onder de indruk van alle loftuitingen.
Wim en Kees van der Drift zijn zichtbaar onder de indruk van alle loftuitingen. (Foto: )

Bijzondere jubilarissen

Het komt niet ieder jaar voor dat een vereniging zeven jubilarissen kan huldigen. Op 10 april was het bij muziekvereniging St. Radboud wel zover. Als eerste werd Kees van der Drift (baritonsax) gehuldigd voor zijn 50-jaar lidmaatschap. Hij kreeg het gouden insigne van de ZHBM. De tweede jubilaris was Joke Vaarting, klarinettist. Haar werd de antiek zilveren speld overhandigd. Een drietal leden vierde hun 25-jarig lidmaatschap: Jeanne Dingenouts – de Jong (sax), Daniel Klein Breteler (trombone) en Willem Wittebol (bastuba).

Schiedam - Het bestuur vond dat ook twee orkestleden die 65 jaar lid van Radboud zijn, gehuldigd moesten worden. Op 1 januari 1953 werd Wim van der Drift (fagot) als jong lid ingeschreven. Omdat er naast Wim al vijf andere broers lid waren van Radboud, kon de laatste broer uit het gezin Van der Drift niet achterblijven. Zo werd Kees (euphonium) enkele maanden later ook lid van de Kethelse harmonie.

Records

Ze hebben samen nog twee 'records'… Wim mag zich verheugen op de titel "langst spelend lid" en Kees op de titel "nestor van het orkest".
St. Radboud vindt het heel bijzonder dat twee leden 65 jaar lid zijn van een vereniging die dit jaar 130 jaar bestaat. Beide muzikanten hebben dus samen ook 130 jaar meegemaakt en vele successen en hoogtepunten beleefd. Dat zoveel leden zo lang lid zijn is heel bijzonder. Misschien is St.Radboud wel een bijzonder prettige vereniging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden