Foto:

Hoogstraat weer modeontwerper rijker

door Janet van Huisstede

Prijswinnend modeontwerper Jonathan Christopher (31) komt vanuit Den Haag naar Schiedam. Hij is al de derde modeontwerper die neerstrijkt op de Hoogstraat, na Anita de Groot (nummer 94) en Kionna van Aanholt (op 109). Samen met zijn partner en hun tienjarig zoontje betrekken ze de woning boven de winkel aan de Hoogstraat 108-110, die iedereen nog kent als Rosa Bloemsierkunst. De winkel, waar ook een enorme kelder onder zit, gaat na een stevige verbouwing in mei dit jaar open van donderdag tot en met zaterdag. Op de andere dagen kunnen zijn vaste klanten een afspraak maken en in alle rust hun modellen en stoffen uitzoeken.

Schiedam - In zijn nieuwe winkel op de Hoogstraat komen luxe stoffen te koop en worden de modellen getekend en uitgevoerd. Daarnaast komt er een printstudio waar shirts voor tattoo-artiesten en DJ's worden bedrukt, en er komt een eigen fotostudio. En Jonathan gaat er samenwerken met onder meer customizers van sneakers en makers van leren tassen. "Ik zie de winkel en het souterrain als een soort 'hub' waar allerlei kwalitatief maakwerk kan plaatsvinden. Door mij en mijn team van trainees en stagiaires, maar ook door vrienden die schoenen en tassen ontwerpen en leer met de hand verven." Zijn merk 'Jonathan Christopher homme' wordt 'collectie-hub Jonathan Christopher'.

Waarom kiest Jonathan voor Schiedam? Hij lacht en gebaart weids om zich heen: "Zoals je ziet, groeien we hier in Den Haag uit onze voegen. We zochten naar een grotere ruimte waar onze zoon lekker buiten kan spelen. Het Schiedamse centrum zit echt in de lift. Achter de Hoogstraat kun je goed parkeren, wat belangrijk is voor mijn klanten. Daarnaast wil ik workshops gaan doen en verder experimenteren met bijzondere stoffen." Daarover heeft hij inmiddels ook al contact gelegd met Anita de Groot en Kionna van Aanholt.

Luxe interieur

Enthousiast vertelt Jonathan over de verbouwing waarna hij allerlei stoffen overzichtelijk in de winkel kan presenteren, over een kas met groen, een luxe sfeer waarin je comfortabel kunt werken en een opslag en snij- en printstudio in het souterrain. "Het wordt een mix van luxe industrieel en betonlook", glundert hij. "Een bevriende interieurarchitecte komt me helpen met inrichten. Ze is een ster, doet ook de inrichting van hotels en zo. Ik kan niet wachten tot de opening. Hopelijk nog in april, maar wellicht wordt het mei 2019."
Jonathan Christopher experimenteert met zijn ontwerpen op de grens van mannelijk en vrouwelijk, licht en donker, zacht en stevig. Zijn ontwerpen zijn vaak genderneutraal, waardoor zowel mannen als vrouwen ze kunnen dragen. Na zijn studie aan de Willem de Kooning Academy won hij in 2009 meteen de 'Drempelprijs voor Vormgeving'. Zijn MA Fashion Design aan de ArtEZ Fashion Masters leidde tot een bijzondere collectie. Modeontwerper Marc Jacobs nomineerde hem tijdens de Berlin Fashionweek als finalist voor de prijs 'Designer for Tomorrow by Peek en Cloppenburg'. "Mijn doel is om vooral een duurzaam en krachtig merk te bouwen dat zich onderscheidt door het detail en de kwalitatieve wijze waarop het is gemaakt." Hij ontwerpt nu o.a. denim jassen voor Diesel en via de merken waarvoor hij heeft gewerkt, heeft hij mogen ontwerpen voor artiesten als Beyoncé en Kim Kardashian. Met zijn eigen label kleedt hij onder andere David Guetta, Ali B en Waylon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden