Foto: Foto:

Gek op muziek

!r wordt wel eens gevraagd of ik ergens spijt van heb gehad in mijn leven en mijn eerste gedachte is altijd: 'Zo jammer dat ik geen muziekinstrument heb leren spelen.' Nu zult u zeggen: je bent nooit te oud om te leren, maar een instrument bespelen is toch wel wat anders.

Mijn muzikale kennis heb ik alleen van veel luisteren naar muziek en in gedachten er heerlijk op dansen, maar spelen of zingen is er voor mij echt niet bij. Ik zing zelfs zo vals dat ik alleen maar mag playbacken bij karaoke.

Dus heb ik eerst maar eens mijn oren te luisteren gelegd bij Harmonievereniging Wilton. De naam Wilton kent natuurlijk iedereen, maar dat deze vereniging al bestaat sinds 1925 en oefent op zaterdagen tussen 10.00 en 12.30 in gebouw Mission to Seafares aan de Adm. Trompstraat 1, is bij weinigen volgens mij bekend.

Onder leiding van dirigent Jean Gruter, die al sinds 1980 voor het orkest staat. En dat bewijst maar weer dat er weinig verloop is en dat het een hechte groep is. Door veertig leden (mannen en vrouwen) worden de prachtigste stukken gespeeld.

Dat zij spelen in de eerste divisie, wat voorheen de Vaandelafdeling was, wist ik echt niet. Ik dacht dat je alleen 1e en 2e divisies in het voetbal en andere sporten had.

Op dit niveau heb je echt HaFaBra B nodig. U zult denken: wat is dit nu weer, maar Ha staat voor Harmonie, Fa staat voor Fanfare en Bra voor Brassbands en de niveaus lopen van A tot D, dus Wilton behoort tot de betere harmonie amateurgezelschappen.

Denkt u nu: 'Dat wil ik ook!', speelt u op dit instapniveau, ga dan eens een kijkje nemen als zij repeteren of beter nog: kijk op hun website: ovwilton.nl naar de agenda wanneer zij optreden en ervaar hoe goed ze zijn.

Op 30 maart was er een benefietconcert in De Ark samen met Harpe Davids en Excelsior Boskoop. Helaas kon ik daar niet bij zijn, maar op 11 mei speelt het Wilton Houtzagers ensemble in de Oranjekerk om 19.30 en krijg ik een tweede kans.
U trouwens ook!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden