KethelSpaland/za moet optimaal gaan presteren om de nacompetitie te ontlopen. Eerst tegen kampioenskandidaat Neptunus/S en vervolgens tegen Sparta, dat op de derde periode mikt. ((Foto: Persgroep/gsv).
KethelSpaland/za moet optimaal gaan presteren om de nacompetitie te ontlopen. Eerst tegen kampioenskandidaat Neptunus/S en vervolgens tegen Sparta, dat op de derde periode mikt. ((Foto: Persgroep/gsv). (Foto: )

Gaat KethelSpaland/za alsnog het vege lijf redden?

door Gerard S. Verver

SCHIEDAM – De situatie anno-nu verschilt voor KethelSpaland/za niet zoveel met die van twee jaar geleden. Het was toen de nummer laatst. Trainer Raymond Kraaijbeek moest het veld ruimen, maar er bleek geen redden meer aan. Peter van Buren volgde hem op en bracht de club een seizoen later terug naar de tweede klas.

Ook nu gaat het niet goed. Deze krant stelde al eerder vast, dat het te groot leek voor het tafellaken en te klein voor het servet. Identiek aan Volendam in zijn goede jaren, toen het pendelde tussen de ere- en eerste divisie en ergens in het palingdorp de 'Heen en Weer' gebruiksklaar werd gehouden om bemand met blije spelers uit te rijden. Zaterdag inde de formatie van Van Buren dankzij de 2-2 tegen nummer drie DCV een punt. De eerste toets op weg naar het eindexamen pakte dus goed uit. Zaterdag volgt in Rotterdam Neptunus/Schiebroek, de nummer twee met titelaspiraties, dat geleid wordt door de destijds weggestuurde Kraaijbeek. En een week later Sparta, dat in de race is voor de derde periode. "Moeilijke weken", bevestigt de trainer. Maar verrassingen zijn de wereld niet uit. "Thuis wonnen we van Neptunus. Waarom zou dat niet weer kunnen." Tegen DCV zag hij een KethelSpaland dat er voluit voor ging. Zag beleving. "Dat heeft er in andere wedstrijden nogal eens aan ontbroken. De wil is er altijd wel. We geloven er nog steeds in."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden