Hennie werd 's morgens in alle vroegte thuis verrast door enkele collegaatjes en zo naar Frankeland vervoerd.
Hennie werd 's morgens in alle vroegte thuis verrast door enkele collegaatjes en zo naar Frankeland vervoerd. (Foto: Kor Kegel)

Frankeland zal Hennie missen

door Kor Kegel

Op de dag van zijn afscheid ging om zeven uur 's ochtends de voordeurbel. Een aantal medewerkers kwam hun leidinggevende, Hennie van der Gaag, thuis ophalen. De vrouw van Hennie zat in het complot, maar zelf reageerde het feestvarken totaal verrast. Op de rolstoelfiets werd hij naar Frankeland begeleid.

Schiedam - Daar verscheen hij 's middags een half uurtje te laat op zijn afscheidsreceptie, want hij was nog niet klaar met werken…! Honderden collega's en vrijwilligers hadden zich al verzameld in de Havenzaal. Minke de Jong, directeur zorg van Frankeland en Jacobs Gasthuis, ging er in haar speech niet omheen. ,,Hennie, je was altijd attent en vriendelijk en je had altijd voor iedereen tijd, maar daardoor kwam je zelf soms tijd te kort.''
Ze had van de familie van Hennie van der Gaag begrepen dat hij thuis net zo'n bezige bij is als hij gedurende twaalfenhalf jaar in Frankeland was. De scheidende vrijwilligerscoördinator en hoofdredacteur van het Frankelandgroep Nieuws werd door de vrijwilligers en de redactie toegezongen. ,,Ik hou van Hennie'' – op de toon van 'Ik hou van Holland' maar met aangepaste tekst. In zijn afscheidswoorden sprak Hennie uit dat vele collega's goede vrienden zijn geworden. In de laatste zin brak zijn stem, toen hij zijn sparringpartner Cees van den Berg bedankte voor de fantastische samenwerking. ,,Frankeland zal je missen, Hennie,'' sprak Minke de Jong.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden