Mevrouw Annie Spiekerman Van Weezelenburg-Deij, omringd door burgemeester Lamers, dochters Linda en Sonja en zoon George. (Foto: Marius Schinkel)
Mevrouw Annie Spiekerman Van Weezelenburg-Deij, omringd door burgemeester Lamers, dochters Linda en Sonja en zoon George. (Foto: Marius Schinkel) (Foto: )

Eeuweling krijgt het warm van alle aandacht

Vrijdagmiddag 29 maart bracht burgemeester Lamers een bezoek aan de honderd jaar oude mevrouw Spiekerman Van Weezelenburg-Deij in haar kamer in zorgcentrum Harg-Spaland. Eerder die dag was er namens de gemeente Schiedam al een prachtige tuil bloemen bezorgd.

Schiedam - Mevrouw Annie Deij is 29 maart 1919 in Indonesië geboren en tot 1954 getogen. In de herfst van dat jaar stapte ze met haar man Robinson Spiekerman van Weezelenburg en dochter Sonja aan boord van de 'Nieuw Amsterdam' en kwam ze aan in Rotterdam. 'Wat is het hier koud!' waren haar eerste woorden, toen ze voet op Nederlandse bodem zette.
Van kou is nu absoluut niets meer te merken als ze haar 100e verjaardag viert. Het gezin Spiekerman is in de jaren 50 uitgebreid met dochter Linda en zoon George. Kinderen, kleinkinderen, familieleden en vrienden komen zaterdag 30 maart van heinde en verre om de eeuweling te feliciteren, te knuffelen, letterlijk en figuurlijk te genieten van de 'taart-met-100-kaars' en om een toost uit te brengen op haar verjaardag. Haar natuurlijke warmte en toewijding voor haar dierbaren, krijgt ze op haar 100e verjaardag van iedereen dubbel en dwars terug.

(Tekst: Kathy Huitema)

Meer berichten