Groep 6 van basisschool het Windas poseert met de Afval the Game wisselbeker. (Foto: Laura Vrieswijk)
Groep 6 van basisschool het Windas poseert met de Afval the Game wisselbeker. (Foto: Laura Vrieswijk) (Foto: Laura Vrieswijk)

Het Windas winnaar van Afval the Game 2019

Op het hoofdkantoor van Irado zijn afgelopen week de winnaars bekendgemaakt van ‘Afval the Game’, de grote jaarlijkse afvalwedstrijd voor scholen en bso's in Schiedam. In de afgelopen vijf weken verdiepten 40 groepen 6 en bso's zich in alles wat met afval en afval scheiden te maken heeft.

Schiedam - Onder het motto ‘Samen naar minder Afval’ gingen de kinderen zelf aan de slag om afval te voorkomen en probeerden zij met ludieke acties andere Schiedammers te overtuigen om ook bewust om te gaan met afval.

Ter afsluiting van het duurzaamheidsproject brachten 350 basisschoolleerlingen een bezoek aan de Milieustraat. Daar kregen ze een rondleiding van medewerkers van Irado en speelden ze spelletjes onder begeleiding van docenten van de Kleine Ambassade. Daarna vond op het hoofdkantoor van Irado de prijsuitreiking plaats.

Basisschool Het Windas sleepte de eerste prijs in de wacht, De Vlinder werd tweede en De Peperklip won de derde prijs. De winnaars ontvingen een beker en wonnen een klassenuitje naar het zwembad, beschikbaar gesteld door Zwembad Groenoord. Omdat alle deelnemende klassen met veel inzet de opdrachten hebben uitgevoerd, winnen ook zij als troostprijs een springkussen voor de school.

Meer berichten