Foto:

Een echte kunstenaar

Bij mijn zoektocht naar actieve senioren kwam ik er bij toeval achter dat wij in Schiedam meer schilderstalent hebben dan gedacht. Op dit moment is de serie Rembrandt op TV en krijg ik reacties dat mensen het jammer vinden dat zij zelf niet kunnen schilderen.

Doordat ook ik, net als de 'grijze golf', een poging tot schilderen doe, kom ik tot de ontdekking dat wij een inwoner hebben, waarmee ik veel gemeen heb.

Er zijn veel overeenkomsten: haringkoppen die zich genesteld hebben met jeneverneuzen, vrijwilligers, korfballers, achternamen, whisky en jenever, sport, theaterbezoek, wintersport, genieten van het goede leven en ook het schilderen. Hoewel u de overeenkomst met schilderen wel met een korreltje zout moet nemen. Zelf vind ik mijn schilderwerk meer 'veredeld kliederen'. Soms lukt iets echt, soms niet, maar ik heb er veel plezier in. Maar het is niet te vergelijken met hem.

Nieuwsgierig geworden?

De man waarover ik het heb is Ronald de Jong en ik vind het een eer dat ik buiten het schilderen, zoveel met hem gemeen heb. Zijn schilderkunst is magnifiek, vele stijlen, hij kan werkelijk alles.

Aan hem nu zelfs de eer om voor de vrienden van het Jenevermuseum het etiket voor de speciale Vriendenfles te ontwerpen, iets waar elke kunstenaar alleen maar van kan dromen. De onthulling van de fles is op zondag 14 april om 14.00 uur in de Melcherszaal in het Jenevermuseum.

De eer is aan burgemeester Lamers om dit collectors item feestelijk uit te reiken en tevens wordt een selectie van zijn tien beste werken daar onthuld en kunt u genieten van zijn expositie die al vanaf 6 april te bezichtigen is.

Wilt u meer van zijn werk zien? Kijk dan op jenevervrienden.nl, klik op "in beeld" daarna op zijn foto linksboven en u ziet een deel van zijn prachtige werken. Geen internet? Des te meer een reden om het Jenevermuseum een bezoek te brengen, want heeft u zijn werk niet gezien, dan krijgt u ook geen kriebels in uw buik om ook een poging tot schilderen te wagen. Er is meer verborgen talent dan u denkt!

Meer berichten