Bij het jubileum van de Scouting Tono-groep mochten de leden met verf hun handafdruk op het jubileumbord zetten
Bij het jubileum van de Scouting Tono-groep mochten de leden met verf hun handafdruk op het jubileumbord zetten (Foto: Richard Spruit)

Jubileumfeest voor Tono-groep: 85 jaar jong!

Schiedam - Op 21 maart 1934 richtte mejuffrouw Redeke de Tono-groep op, toen nog onderdeel van het Nederlands Padvindsters. Zaterdag vierde de Scouting Tono-groep haar 85-jarig bestaan met feestelijke activiteiten voor de jonge scouts.

“Scouting is uitdaging, scouting is avontuur”, zo trapt Lukas van Mil af, één van de organisatoren van de jubileumdag. “Dat is al 85 jaar hetzelfde. Hoe we dat doen is in die tijd echt wel veranderd”. Was het Nederlands Padvindsters Gilde in de vorige eeuw alleen voor meisjes, al ruim 30 jaar lang zijn ook jongens van harte welkom, om maar even één voorbeeld er uit te halen.

Het jubileum werd gevierd met verschillende uitdagende en avontuurlijke activiteiten rond het gebouw van de scoutinggroep aan de Sweelincksingel in Groenoord-Zuid. Zo was er een laagteparcours uitgezet waar de kinderen overheen konden klauteren, kon er popcorn gebakken worden boven een houtvuurtje en konden de kinderen natuurlijk zelf een feestelijke cake versieren. Tenslotte mocht iedereen met verf een afdruk van haar of zijn hand zetten op een groot jubileumbord. “Dit bord kom in het gebouw te hangen, voor de volgende 85 jaar”, zo sluit van Mil af. Voor de oudere leden en vrijwilligers was er ’s avonds nog een kampvuur waar gezellig werd nagepraat.

Wie ouder is dan vier jaar en zelf ook avonturen mee wil maken kan contact opnemen met de scouts via het mailadres info@scoutingtono.nl of op www.scoutingtono.nl kijken.

Meer berichten