Drie leerlingen van de Violier, die voor één dag in de huid kropen van oogarts bij een project over het menselijk lichaam (Foto: Kelly Louisse).
Drie leerlingen van de Violier, die voor één dag in de huid kropen van oogarts bij een project over het menselijk lichaam (Foto: Kelly Louisse). (Foto: Kelly Louisse)

Leerlingen verdiepen zich in het menselijk lichaam

door Peter Spek

Schiedam - Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool de Violier hebben zich verdiept in het menselijk lichaam. De leerlingen moesten zich inleven in de beroepen als oogarts, longarts, MDL-arts of orthopeed, maar moesten ook posters en kijkdozen in de vorm van een behandelkamer maken.

Ook stond er een werkstuk op het programma over het beroep dat was gekozen. Op die manier moesten de leerlingen zich verdiepen in een specialisme.

Als afsluiting werd er een markt georganiseerd, waarbij de ouders, broers of zussen en opa en oma's waren uitgenodigd. Tevens hadden de leerlingen een eigen kraampje ingericht waar zij de diverse medische spullen hadden neergezet.

De leerlingen moesten vragen beantwoorden van de bezoekers over het gekozen specialisme. Bij de kraampjes konden wat testen uitgevoerd worden zoals een oogtest, een quiz maken, zelf poep maken en een geurtest ontwikkelen.

Corpus Leiden

Om het project compleet te maken gingen de leerlingen van basisschool De Violier naar Corpus in Leiden, waar op een educatieve manier uitleg werd gegeven over het menselijk lichaam.

Meer berichten