Frankelandgroep; op één na laagste ziekteverzuim

Door Kor Kegel

AMSTERDAM – Voor het zesde achtereenvolgende jaar is de Frankelandgroep in de Top 3 geëindigd in de Vernet Health Ranking, een landelijke ranglijst voor best presterende zorgorganisaties op het gebied van ziekteverzuim. Donderdag werd bij Vernet in de Amsterdamse grachtengordel bekend dat de Frankelandgroep met een verzuim van 3,98 procent en een rapportcijfer van 9,8 de tweede plaats haalde. De gemiddelde verzuimduur ligt bij de Frankelandgroep op 18,6 ziektedagen, beduidend lager dan het regionale gemiddelde van 25 dagen en het landelijk gemiddelde van 27,7 dagen.
Regionaal is het ziekteverzuim 6,94 procent en landelijk 7,12 procent. Vernet is een Amsterdams familiebedrijf, dat sinds 1996 onderzoek doet naar ziekteverzuim en de schade die dat oplevert. Binnen de Frankelandgroep wordt veel gedaan aan ziekteverzuimbegeleiding en duurzame inzetbaarheid van medewerkers, zodat zij zo lang mogelijk gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk zijn en blijven voor bewoners en cliënten.
In vorige jaren had de Frankelandgroep het laagste ziekteverzuim van alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. In deze categorie kwam Stichting Maria-Oord in het Brabantse Dongen als hoogste uit de bus. Op nummer 3 kwam verpleeghuis ActiVite in Leiderdorp. Het zeer lage ziekteverzuim geldt voor de gehele Frankelandgroep.

Meer berichten