Foto:

Bewegen is altijd goed

Het grote voordeel van mijn scootmobiel is dat ik heerlijk onafhankelijk ben en overal naar toe kan tuffen en vooral tijdens het rijden pijnvrij ben. Het grootste nadeel ervan is dat ik zo stijf als een plank aan het worden ben.

Nu is bewegen altijd goed en juist dat ontbreekt er aan. Ik ben wel een aantal weken in beweging bij SooS Blauwhuis op maandag, lekker gymmen op eigen niveau. Maar dat is niet genoeg. En daarom geniet ik al een hele poos via de Reuma Patiëntenvereniging op donderdag in DrieMaasStede onder begeleiding van een fysiotherapeute van Hydrotherapie. In heerlijk warm water van 32 graden worden mijn spiertjes losgemaakt (geweekt)

U wilt niet weten wat voor baat ik daarbij heb, want in het warme water heb je geen idee dat je veel spieren gebruikt, maar na afloop ben ik kapot en voel ik pas wat ik gedaan heb.

Het wordt trouwens tijd dat het beter weer wordt, want het is altijd een toer om je weer in je winterkleding te hijsen na de Hydrotherapie. Het leuke is dat ik tegelijkertijd zwem met veel vrijwilligers van het Reumafonds, die hiervoor allemaal belangeloos bezig zijn. Juist over deze patiëntenvereniging wil ik het deze keer hebben.

Deze week is er de landelijke collecte voor het Reumafonds en in Nederland gaan 60.000 vrijwilligers op pad om te collecteren, want er is veel geld nodig voor onderzoeken.
Nu lijkt dit aantal best veel, maar er zijn altijd te weinig mensen beschikbaar.

Ook ik heb mij laten strikken voor dit goede doel en ga morgen (donderdag) op pad.

Ik sta/zit/ben aanwezig in Hof van Spaland, zo rond 10.30 om te collecteren en mocht u mij of mijn medecollectanten missen dan kunt u natuurlijk ook uw bijdrage storten op NL33INGB0000942654 ten name van Reumapatiëntenvereniging Nieuwe Waterweg Noord.

Het is voor het eerst dat ik buiten collecteer en droom alvast een beetje dat ik een hele zware bus moet sjouwen voor het goede doel. Maar het mag natuurlijk ook papiergeld zijn...

Meer berichten