De prijswinnaars van Sportinstituut Schiedam
De prijswinnaars van Sportinstituut Schiedam (Foto: Sportinstituut Schiedam)

Zes medailles bij ZH-kampioenschap judo

Schiedam - Zondag zijn in Dordrecht de Zuid-Hollandse Kampioenschappen judo -15 jaar gehouden. Zes judoka’s van Sportinstituut Schiedam wisten hier een podiumplaats te behalen. De beste vier judoka’s per gewichtsklasse plaatsten zich tevens voor het NK -15 jaar.

In de ochtend kwamen eerst de dames op de mat. Lieke Breedveld wist in de klasse -63 kg kampioen te worden. Na twee ippon overwinningen nam Lieke het in de finale op tegen Jools Lilipali. In de golden score wist Lieke met een waza-ari de titel binnen te slepen.

In de middag was het de beurt aan de jongens. Sebastian Olsen -34 kg wist ook kampioen van Zuid-Holland te worden. Sebastian deed dit op overtuigende wijze door al zijn partijen inclusief de finale met ippon te winnen.

Manojlo Markovic werd tweede in de klasse +66 kg.

Dylan Jansen -50 kg, Justin Droppert -55 kg en Aron Lussenburg -60 kg wonnen een bronzen medaille.

Kayra Uyar, Juwen Leite, Mees van Deventer, Ty-Jay van de Water, Fabian Spruit en Owen Bruinsel wisten helaas niet het podium te halen.

Op zaterdag 6 april worden de Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar in Leek gehouden. Lieke, Sebastian, Manojlo, Dylan, Justin en Aron gaan ook daar weer proberen zich van hun beste kant te laten zien.

Meer berichten