Franciscus Gasthuis & Vlietland richt ouderenpanel op

Schiedam - Zorg voor de oudere patiënt is een belangrijk speerpunt van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ruim dertig procent van de patiënten die opgenomen wordt in het ziekenhuis zijn 70 jaar of ouder. Landelijk is dit 25 procent. Om nog beter in te spelen op de behoeften van de oudere patiënten heeft het ziekenhuis een ouderenpanel opgericht.

Eind vorig jaar werd een oproep gedaan aan ouderen van 65 jaar en ouder en mantelzorgers om zich aan te melden en mee te denken over de zorg die Franciscus Gasthuis Vlietland biedt aan oudere patiënten. Na de oproep kwamen al snel enthousiaste reacties binnen. Het ouderenpanel bestaat nu uit dertien leden en het gezelschap is divers. De leden hebben allemaal ervaring met het ziekenhuis. Sommige leden zijn zelf patiënt geweest, andere zijn mantelzorgers van patiënten. Ook zitten er leden bij die zelf in het ziekenhuis hebben gewerkt. Het mooie is dat ze allemaal hart voor Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben.

Onderwerpen die aan het ouderenpanel worden voorgelegd gaan bijvoorbeeld over wat ouderen belangrijk vinden als zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Hoe ervaren zij de faciliteiten in het ziekenhuis? Kunnen deze verbeterd worden en hoe? Binnenkort bezoekt het ouderenpanel de afdeling Spoedeisende Hulp en brengt zij advies uit voor eventuele verbeteringen.

Meer informatie: www.franciscus.nl/ouderengeneeskunde

Meer berichten