Ladies rijmen zevenhonderd euro bij elkaar voor De Vonk

Schiedam - Wie afgelopen sinterklaas geen inspiratie, tijd of zin had om zelf een Sintgedicht te schrijven, kon terecht bij de dames van Ladies' Circle Schiedam. Zij rijmden voor een kleine financiële bijdrage een Sintgedicht op maat. De actie van Ladies' Circle Schiedam is succesvol geweest! Mede dankzij de voorgelezen videoboodschappen die mogelijk gemaakt zijn door Sintstad Schiedam is een groot aantal kinderen en volwassenen verrast met een gedicht voorgedragen door de 'echte' Sint.
De opbrengst van de actie was € 706,50 en deze komt geheel ten goede aan CJV 'De Vonk'.

De cheque is eind december overhandigd. Daarnaast zijn de donaties van de nieuwjaarsborrel ook aan CJV 'De Vonk' geschonken om zo in totaal uit te komen op een bedrag van € 1.085,50. De jeugdvereniging zal met het geld het interieur van hun pand aan de Lange Haven een opfrisbeurt geven.

CJV De Vonk is al sinds 1886 een begrip in Schiedam. De vrijwilligers van de jeugdvereniging organiseren veel leuke activiteiten voor Schiedamse kinderen en jongeren, zoals een wekelijkse jeugdclub, een maandelijkse kinderdisco, jaarlijkse zomerkampen en dart- en feestavonden. De vereniging telt zo'n 250 leden.

Het pand "De Vonk" aan de Lange Haven is afgelopen jaar aan de buitenkant opgeknapt. De komende tijd wordt ook de binnenkant opgefrist. Hiervoor zullen de dames van de Ladies' Circle, naast het ophalen van geld, ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Meer berichten