Deze klas kan een jaar lang geniete n van de glimmende brandersbeker.
Deze klas kan een jaar lang geniete n van de glimmende brandersbeker. (Foto: )

Brandersbeker voor klas 2a1/2vv

Klas 2a1/2vv van lyceum Schravenlant heeft de Brandersbeker gewonnen omdat ze het meeste weten van het Schiedamse brandersverleden.

Schiedam - "Wat zijn zakkendragers en hoe zwaar is hun werk, hoe krui je een molen op de wind en hoe herken je een branderij aan zijn gevelindeling?"

De antwoorden op deze vragen zijn inmiddels bekend bij alle tweedeklassers van het Lyceum Schravenlant.

De school organiseert elk jaar een Erfgoedspoordag waarbij de leerlingen de stad in duiken en oude locaties bezoeken die kenmerkend zijn voor Schiedam. Zo bouwen ze een band op met het verleden van de plek waar ze wonen en zien ze de verschillen èn overeenkomsten met de mensen en samenleving van vroeger.

Bezoekjes

Er worden bezoeken gebracht aan molen De Drie Koornbloemen, het Zakkendragershuisje, Jeneverie 't Spul en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

Die klas die het beste alle kennisvragen en praktijkopdrachten heeft doorlopen wint de wisselbeker en wordt erop vereeuwigd met een naamsvermelding.

De leerlingen van 2a1/2vv kunnen er nu een jaar lang van genieten, daarna is een volgende lichting aan de beurt om zo goed mogelijk het spoor te volgen naar lokaal erfgoed.

Meer berichten