Petra leidt de polonaise tijdens de vaartocht met de Spido. (Foto:Johan van Dijk)
Petra leidt de polonaise tijdens de vaartocht met de Spido. (Foto:Johan van Dijk) (Foto: )

Trieste afloop van vaartocht met Spido

Schiedam – Een vaartocht van tweehonderd Schiedamse senioren is zaterdag geëindigd met het overlijden van de vader van organisator Fred Fukkink. "Wat een dag van uiteenlopende emoties!'' zei Fred. Op Facebook schreef hij: "Een dag van uitersten.''
Dolenthousiast was hij over de derde keer dat met behulp van de Spido en veel sponsors een vaartocht mogelijk werd gemaakt met de James Cook, het paradepaardje van de Spido. Organisator was zijn Stichting Muzikaal Schiedam. De inzet van 58 vrijwilligers, gezellige muziek van organist Peet Simons en gloedvolle zang van Bob Offenberg zorgden voor een fantastisch dagje uit.
Jacqueline en Alex Glijn gaven een demonstratie rolstoeldansen. Daarmee zijn deze Schiedammers drievoudig wereldkampioen. "Het was top!'' reageerde Fred Fukkink bij terugkeer. De 198 ouderen kregen een leuk cadeau en de meesten werden door de vrijwilligers thuisgebracht.
Zo ook Gerrit Fukkink, vader van Fred. Hij had van de dag genoten, aan tafel met zijn beste jeugdvriend Ser Louis. Maar in de auto op weg naar huis werd Gerrit onwel en ging de rit plotseling naar het Erasmus MC. Daar kwam hij in het bijzijn van veel dierbaren te overlijden. "Een inktzwart einde van zo'n geweldige dag!'' zegt Fred Fukkink.

Meer berichten