De verdiepte A4 door Midden-Delfland.  Leden betalen 10 euro, niet-leden 12,50 euro voor het boek.
De verdiepte A4 door Midden-Delfland. Leden betalen 10 euro, niet-leden 12,50 euro voor het boek. (Foto: Albert Tieken)

Boek over A4 in Midden Delfland

Onder de titel 'Polderen over de A4 in Midden-Delfland. Inpassing en compensatie' brengt de Midden-Delfland Vereniging een boek uit over deze snelweg. De trage aanleg van deze gevreesde weg dwars door het mooie Midden-Delflandgebied heeft veel losgemaakt. Want niet alleen in Midden-Delfland en Zuid-Holland, maar in heel Nederland had men wel een mening hierover.

Schiedam - 'De reden voor de vertraging lag voor sommigen in bestuurlijke onbekwaamheid of in ongenuanceerdheid van mensen uit de milieubeweging. Anderen stelden juist dat de milieugroepen, door hun acties en goed onderbouwde voorstellen, de aanleg van de nieuwe weg op de agenda hielden. Daardoor werd het ‘de weg van de meeste weerstand’, aldus voorzitter Koos Karssen in zijn voorwoord.

Het boek geeft een brede inkijk hoe de processen zijn verlopen, hoe de voors en tegens zijn afgewogen, waar verlies was en waar winst. 'Het geeft aan dat wij in Nederland gelukkig in staat blijken te zijn naar elkaar te luisteren en de kritiek serieus te nemen door plannen aan te passen.’

Het boek wordt gepresenteerd tijdens het (open en gratis) congres Een Groene Visie op Midden-Delfland, donderdag 14 maart in Theater Koningshof in Maassluis. Vanaf 14 maart te koop via de vereniging: www.middendelflandvereniging.nl.

Meer berichten