Foto: Franciscus Gasthuis en Vlietland

Open dag bij Franciscus Vlietland

Thema is 'Mooi voor Elkaar'

Zowel Franciscus Gasthuis in Rotterdam als Franciscus Vlietland in Schiedam openen haar deuren voor alle inwoners van de regio, patiënten en (potentiële) collega's op zaterdag 16 maart van 10.00 tot 15.00 uur. Bezoekers kunnen tijdens de open dag bij Franciscus Gasthuis Vlietland deelnemen aan interessante activiteiten, testjes doen, innovaties bekijken, deelnemen aan het zorgdebat en met rondleidingen op plekken komen waar normaal geen toegang is: van laboratorium tot operatiekamer.

Schiedam - Het thema van de open dag is 'Mooi Voor Elkaar'. Iedereen kan zien en ervaren wat in het ziekenhuis wordt gedaan. Nieuwsgierigen kunnen zich op de dag zelf inschrijven voor rondleidingen bij onder andere de Operatiekamers, Radiologie, Kraamsuites, Cardiologie en Apotheek. In de Centrale Hal staan informatiemarkten en hier kunnen gezondheidstestjes gedaan worden, zoals bloedsuiker prikken, longfuncties blazen en BMI meten. Daarnaast wordt verteld over de innovatieve technieken in het ziekenhuis.

Zorgdebat

Wie het interessant vindt om met zorgprofessionals en met voorzitter Raad van Bestuur Marjolein Tasche in gesprek te gaan over enkele zeer actuele thema's binnen de ziekenhuiszorg, kan terecht bij het debat van de Cliëntenraad over de thema's Spoedeisende Eerste Hulp en digitale communicatie tussen patiënt en hulpverlener. Het zorgdebat is om 11.00 uur in Franciscus Vlietland of om 13.00 uur in Franciscus Gasthuis. Aanmelden is niet nodig.

Kinderactiviteiten

Ook voor kinderen is genoeg te beleven tijdens de open dag. Zo kunnen zij een prikdiploma behalen, zich laten schminken, dansen in de silent disco en op de foto als dokter of verpleegkundige. Verder kunnen kinderen hun knuffel meenemen om een armpje of beentje te laten gipsen.

Wie een kijkje wil nemen achter de schermen van beide ziekenhuislocaties kan gratis gebruikmaken van een pendelbusje. Ook is parkeren tijdens de open dag gratis op beide ziekenhuislocaties.

Meer berichten