Foto: Foto:

Bootcamp voor senioren

Laat ik eerst een misverstand uit de weg helpen. Ondanks dat ik word overstelpt door aanvragen om vrijwilligerswerk te doen, begrijpt u natuurlijk wel dat ik daar geen gevolg aan kan geven. Ook een misverstand is dat ik, bij alles waar ik over schrijf, direct in het bestuur ga plaatsnemen. Sorry maar ook daar heb ik geen interesse in.

Ik kijk alleen rond in Schiedam naar activiteiten die worden georganiseerd voor senioren en bij mijn zoektocht van vorige week viel mijn oog op 'Bootcamp voor senioren'. Bij het woord bootcamp word ik meteen getriggerd. Want in mijn beleving zie ik zwaar zwetende mensen, waarbij het snot uit hun neus komt, zo diep gaan bij hun sportieve inspanningen dat ik meteen besluit om hier een kijkje te gaan nemen.

Bootcamp wordt gegeven in De 5 Molens op maandag tussen 13.00 en 14.00 uur en de eigen bijdrage is 3,81 per keer, zo lees ik op de website van Seniorenwelzijn.

Omdat ze ook wel eens buiten trainen ben ik ruim op tijd aanwezig en zie een gedreven ploeg senioren die er zin in heeft. Ook maak ik kennis met instructeur Ruud Figee die mij gelijk vertelt dat hij de naam bootcamp te overdreven vindt, maar dat die in een ver verleden is benoemd. Hij noemt het zelf 'fitness voor gevorderden'. Ook stelt hij mij voor aan de deelnemers waarvan ik een aantal mensen al ken en als ik hun leeftijd hoor, jongste 64 en oudste 84 jaar, ben ik nog meer getriggerd.

De oefeningen liegen er niet om. Het gaat een uur lang pittig door en het valt mij op dat de mensen er echt plezier in hebben. Ik was van plan om er na 10 minuten tussenuit te knijpen, maar ik vond het zo gezellig dat ik de hele rit heb uitgezeten. Betrapte mij erop dat ik af en toe op mijn niveau (op een stoel!) meedeed. Wilt u op een gevorderd niveau fitnessen en is een sportschool aan u niet besteed? Ga dan eens een kijkje nemen. Ik ben in ieder geval een stuk wijzer geworden. Helaas moet ik het nu nog doen op mijn eigen niveau bij de gym in de SooS, ook zo gezellig dat ik er geen week van wil missen.

Meer berichten