Foto: Pop Up TV

Hof van Spaland is duiven zat

Schiedam - De vele duiven in winkelcentrum Hof van Spaland laten zich niet afschrikken door armaturen met rode sticker die hen op een diervriendelijke manier zouden moeten wegjagen. Dat heeft Fractie van Dijk ontdekt tijdens een rondgang langs de ondernemers en nu neergelegd bij de gemeente.

De fractie is onlangs gestart met een tour langs winkeliers(verenigingen), horeca en midden- en kleinbedrijf voor het puntenplan "Ondernemen Doe je Samen". Een plan, dat later dit voorjaar gepresenteerd zal worden. ''Tijdens ons bezoek aan winkelcentrum Hof van Spaland kwamen wij diverse klachten van winkeliers over duivenoverlast tegen'', schrijft de fractie in schriftelijke vragen aan het college.

Irado heeft een aantal maanden geleden op sommige armaturen van de verlichting, vier rode, ronde stickers geplaatst. Deze stickers zouden naar Londens voorbeeld op een diervriendelijke wijze de duiven moeten weren omdat het zou lijken op vuur. ''Niet bepaald succesvol', schrijft de fractie. ''De winkeliers ondervinden nog steeds erg veel hinder van de duiven. Zo zit er poep op de kledingrekken en komen er duiven bij de bakkers buurten.''

Fractie van Dijk is van mening dat de duivenoverlast opgelost dient te worden, uiteraard op een (andere) diervriendelijke wijze.
Ze vraagt het college dan ook om met de winkeliers in gesprek te gaan en te praten over een oplossing.

Meer berichten