Chasity Grant (rechts) is al bijna anderhalf jaar een vaste waarde in de eredivisie. Foto: Peter Looijen
Chasity Grant (rechts) is al bijna anderhalf jaar een vaste waarde in de eredivisie. Foto: Peter Looijen (Foto: )

Chasity Grant scoort op twee fronten

Van de redactie

Chasity Grant was vorige week niet aanwezig om haar prijs van Schiedams Sporttalent van het Jaar op te halen. Daar had de aanvalster van ADO Den Haag Vrouwen trouwens wel een goede reden voor.

Schiedam - Scoren op twee fronten, dat deed Chasity Grant vorige week vrijdag. En snel achter elkaar ook, want nagenoeg op hetzelfde moment dat de jury bekendmaakte dat ze het Schiedams Sporttalent van het Jaar was geworden, maakte ze een doelpunt voor haar club ADO Den Haag. Dat was in de bekerwedstrijd tegen PSV. De 17-jarige zette de Haagse dames op een 0-2 voorsprong, waarna ADO Den Haag naar 0-3 uitliep. In het laatste kwartier werd het toch nog 3-3. Verlenging en strafschoppen volgden om ADO Den Haag naar de kwartfinale te brengen. "Dat was de meest bizarre wedstrijd die ik ooit heb gespeeld", zegt Grant, die in de tweede verlenging wegens een liesblessure werd vervangen. "Langs de kant had ik het helemaal niet meer van de zenuwen."
En dan moest het mooiste voor haar persoonlijk nog komen. Ondertussen had haar moeder haar prijs in sportcomplex Willem-Alexander opgehaald. "Ik zag het na afloop op mijn telefoon. Allemaal berichtjes met felicitaties. Ik bleef er wel cool onder hoor. Van nature juich en schreeuw ik niet zoveel van blijdschap. Maar ik vind het wel gaaf dat ik het bij mijn eerste nominatie ben geworden. Verwacht had ik het niet, ik dacht dat de bokster Juna Prinssen zou winnen."


Turnen
De wisselbeker en een aandenken van glas hebben inmiddels een prominente plek in huis gekregen. Een prijs die Grant misschien nooit had gekregen als ze niet was gaan voetballen. "Ik zat eerst op turnen, maar dat vond ik niet leuk. Mijn neef voetbalde en dat wilde ik ook, maar mijn moeder vond dat een beetje raar. Toch mocht ik het proberen en sindsdien doe ik niets anders meer."
De razendsnelle buitenspeelster begon op haar vijfde bij VV Kethel Spaland, op vijf minuten van haar huis in Woudhoek. "Tussen de jongens, totdat ik 14 jaar was. Toen ben ik overgestapt naar Zwaluwen Vlaardingen. Daarna kwam ADO Den Haag."
Via de beloftenploeg klopte ze al snel aan bij de hoofdmacht. Nu is de jeugdinternational al bijna anderhalf jaar een vaste waarde in de eredivisie vrouwen. Daarvoor heeft ze veel gelaten en dat zal ze in de toekomst ook doen. "School en voetbal, daar bestaat mijn leven uit. Vrije tijd gaat op aan huiswerk maken. Vier keer per week reis ik via school, ik doe de opleiding Sport en Bewegen op het ROC Mondriaan in Delft, naar de training. Ga ik eerst langs huis dan brengt mijn oma me." Chasity Grant staat nog maar aan het begin van haar carrière. Een loopbaan die haar misschien naar een buitenlandse topclub of het Nederlands vrouwenelftal brengt. En dan is het nog maar een kleine stap om Schiedams Sportvrouw van het Jaar te worden. "Een enorme eer als ik dat ooit word."

Meer berichten