Een van de posten tijdens de winterhike van Scouting Regio Maasdelta
Een van de posten tijdens de winterhike van Scouting Regio Maasdelta (Foto: Antoinette Zwitserlood)

Explorers Scouting Tono-groep succesvol bij winterhike

Schiedam – Tijdens de Winterhike, georganiseerd door Scouting Regio Maasdelta, behaalden de explorers van de Schiedamse Scouting Tono-groep een eervolle zevende plaats.

“Een hike is een tocht die de explorers zelf moeten uitvoeren”, zo legt Lukas van Mil uit, explorerbegeleider bij de Scouting Tono-groep. “Ze moeten zelf de route vinden, een aantal posten af en op de posten krijgen ze opdrachten. De winterhike wordt dan ook nog ’s nachts gehouden, wat het allemaal net even wat moeilijker maakt”. Explorers zijn de jeugdleden tussen de 14 en 18 jaar bij Scouting.

Scouting Regio Maasdelta organiseerde de winterhike. De explorers vertrokken zaterdagavond in het begin van de avond. Rond 02:00 uur ’s nachts kwamen de eerste teams binnen. De winterhike werd dit jaar gehouden rond de Oude Maas. Er deden zo’n 100 explorers mee van 15 scoutinggroepen uit de regio. Het thema was “Don’t panic”. Winnaar waren de explorers van Scouting Paulusgroep uit Maassluis. De explorers van de Schiedamse Scouting Tono-groep werden zevende.

Meer berichten