SVV viert pal voor rust de openingstreffer van Berkan Bayraktar. Bij Excelsior'20 zien ze na het missen van twee honderd procent kansen de bui al hangen. (Foto: Persgroep/gsv)
SVV viert pal voor rust de openingstreffer van Berkan Bayraktar. Bij Excelsior'20 zien ze na het missen van twee honderd procent kansen de bui al hangen. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

SVV plaatst zich na winst op Excelsior voor SuperCup

door Gerard S. Verver

SCHIEDAM – Nadat SVV, zoals ook in de heenwedstrijd, Excelsior'20 eerst even had laten uitrazen en het de Thurlede-ploeg tweehonderd procent kansen had zien missen, maakte het het derbykarwei zondag op een uitstekend bespeelbare grasmat, met een treffer pal voor rust en twee erna, slim en koelbloedig af.

Het leverde de roodgroenen de nog vacante plaats op in de op woensdag 29 mei geagendeerde strijd om de SuperCup. Alleen zal de Vlaardingse kampioen Deltasport zich niet zo makkelijk over de knie laten leggen als Excelsior'20. Het is wat te makkelijk om de thuisploeg de kwalificatie 'mak schaap' te geven, maar erg moeilijk maakte het zijn bezoekers niet. "We kwamen scherpte tekort", kijkt Excelsior-trainer Gokhan Cayir terug. "SVV maakte zijn kansen wel af. Wij niet." Dat laatste zag ook SVV's Toon Wolters. "Zeker één counter hadden ze natuurlijk nooit mogen missen. Dan wordt het 1-0 en krijgt de wedstrijd mogelijk een andere wending. Anderzijds: wij hadden gewoon meer kwaliteit op het veld." En dat betaalde zich uiteindelijk uit. Na afloop was het in Excelsiors kleedkamer muisstil. Cayir: "Niemand verweet elkaar iets. Ze beseften, dat ze met zijn allen gefaald hadden." SVV had daar geen last van. "Als je wint heb je niets te klagen." Bovendien meldt SVV zich dankzij de winst ook voor de tweede plaats achter koploper TOGB.

Meer berichten