Minister Cora van Nieuwenhuizen (rode shirt), boegbeeld TS Water Hans Huis in 't Veld (lichtblauwe das) en vertegenwoordigers van Topsector Water: vlnr Yousef Yousef, Willem Buijs CEO Hatenboer-Water, Joost Paques (Paques) en Joke Coperus (PWN)
Minister Cora van Nieuwenhuizen (rode shirt), boegbeeld TS Water Hans Huis in 't Veld (lichtblauwe das) en vertegenwoordigers van Topsector Water: vlnr Yousef Yousef, Willem Buijs CEO Hatenboer-Water, Joost Paques (Paques) en Joke Coperus (PWN) (Foto: Cynthia Meulenkamp)

Werkbezoek bij Hatenboer-Water door Minister Van Nieuwenhuizen

Schiedam - Deze week heeft Hatenboer-Water Cora van Nieuwenhuizen, de minister van van Infrastructuur en Waterstaat, mogen ontvangen voor een werkbezoek aan Topsector Water en Maritiem.

Samen met het Topteam Water en Maritiem en vertegenwoordigers van de bedrijven Paques, PWN en LG Sonic heeft Hatenboer-Water de minister kunnen informeren over het exportpotentieel voor de Nederlandse watertechnologiesector. Samenwerken om elkaar te versterken was de conclusie.

Algemeen directeur van Hatenboer-Water Willem Buijs heeft zitting in het Topteam Water en Maritiem als vertegenwoordiger van het MKB. Hij gaf na afloop ook een rondleiding en een toelichting op de ontziltingstechnologie die het Schiedamse bedrijf in de loop der jaren heeft verfijnd. Tegenwoordig wordt deze technologie door het bedrijf in veel sectoren over de hele wereld toegepast, niet alleen voor de productie van drinkwater, maar ook voor proceswater en bijvoorbeeld gietwater in de tuinbouwsector, een sector waarin Nederland ook een marktleider is.

Het werkbezoek werd toepasselijk voortgezet op een catamaran van Damen waar CEO René Berkvens het gezelschap ontving om voor de maritieme pijler van de Topsector het thema “Schoon, Veilig en Slim varen” uit te diepen. De TU Delft, Marin, Skoon en Damen zelf verzorgden de presentaties. Het gezelschap stapte af bij Van Oord om te worden geïnformeerd over Deltatechnologie, ook een pijler die onder Topsector Water en Maritiem valt. Van Oord, Sweco, Boskalis gaven uitleg over de sector en de 5 proeftuinen. De minister rondde het intensieve werkbezoek af met een bezoek aan een simulator voor de nodige praktijkervaring.

Meer berichten