Aad Juijn (r) mataanval…
Aad Juijn (r) mataanval… (Foto: Frans Groeneweg)

HZP Schiedam door naar de halve finales RSB beker

Schiedam - In het RSB bekertoernooi schakelde HZP Schiedam één van de titelkandidaten uit en staat nu in de halve finale.

Het bekerteam (viertal) van HZP Schiedam staat bekend als een echte cupfighter. In het recente verleden werd reeds tweemaal de finale behaald. In de kwartfinales moest worden afgerekend met het sterke Messemaker 1847 uit Gouda. Aan bord vier wist teamleider Arjan Schouteren ondanks een pion achterstand de veilige remise haven te bereiken, ½-½. Aan bord een kwam Fide meester John van Baarle na een boeiend gevecht remise overeen met de sterke kopman van Messemaker 1847, 1-1.

Aan bord 3 liet Aad Juijn zijn tegenstander kansloos en overrompelde deze met een mataanval, 2-1. Aan bord twee moest Daniël van Loenen alle zeilen bijzetten. Zijn opponent moest winnen en kwam inderdaad dreigend opzetten maar geraakte in tijdnood. Zeer koel nam van Loenen de aanval over en sloeg het remiseaanbod van zijn tegenstander zelfs af tot ontzetting van de teamcaptain en de toeschouwers, aanname had immers een zekere overwinning voor HZP Schiedam gewaarborgd. Van Loenen had echter scherp gezien dat de stelling naar winst moest leiden en dat gebeurde ook, 3-1.

In de halve finale wacht HZP Schiedam wederom een zeer sterke tegenstander: een uitwedstrijd tegen de IJssel in Moordrecht.

Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd vindt u op onze website: http://hzpschiedam.blogspot.nl/

Meer berichten