Foto: Hester Blankestijn

Frankelandgroep opnieuw de beste!

door Kor Kegel

Dat wordt weer trakteren! Voor het derde achtereenvolgende jaar krijgt de Frankelandgroep de trofee voor Beste Werkgever van Nederland in de categorie 'Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en thuiszorg'.

Schiedam - Effectory en Intermediair, organisatoren van deze jaarlijkse verkiezing, reiken de trofee uit op donderdag 7 maart in Amsterdam. Tot die datum wil bestuurder Ben de Koning wachten met de traktatie voor alle medewerkers, want stilletjes hoopt hij dat de Frankelandgroep niet alleen in de zorgcategorie wint, maar overall Beste Werkgever van Nederland wordt.
Er zijn ook Beste Werkgevers in de categorieën overheid, bedrijfsleven, onderwijs en zo meer – en ze laten zich lastig vergelijken, maar toch. De Frankelandgroep werd al eerder Beste Werkgever van Nederland. En als het nog eens lukt… dan wordt het een traktatie-plus!
Ben de Koning en zijn directieteam bestaande uit Minke de Jong, Pepita Breugem en Roel van Tongeren hebben vrijdag, meteen nadat de uitverkiezing bekend was, alle medewerkers van de vijf locaties in Schiedam en Vlaardingen en de thuiszorg ingelicht – en gefeliciteerd. Want het is dankzij de medewerkers dat de Frankelandgroep opnieuw nationale aandacht krijgt.
Effectory en Intermediair baseren zich namelijk op de respons van de medewerkers van de organisaties die zich voor de verkiezing van Beste Werkgever intekenen. Een hoge waardering van het personeel vergroot de kansen van de desbetreffende organisatie. Het Nieuwe Stadsblad publiceerde de scores al in juli, toen een tussenstand bekend werd. De Frankelandgroep behaalt een 8,8 over de hele linie, waar het landelijk gemiddelde van de onderzochte instellingen op 7,1 lag.
Toch was er ook deze ochtend een feestelijk moment. Effectory en Intermediair kwamen met een barista naar Frankeland aan de Sint Liduinastraat 10 om te trakteren op de lekkerste koffie die er bestaat. Een barista is een vakman of vakvrouw die uitblinkt in het bereiden van espresso, cappuccino en latte en alles weet over de processen achter het bereiden van een kwaliteitskoffie. Er zijn zelfs kampioenschappen voor barista's.
Aan het onderzoek van Effectory en Intermediair doen honderden bedrijven en instellingen uit heel Nederland mee. Meer dan 200.000 medewerkers vullen de enquête in. De lijst van honderd beste werkgevers geeft een objectief oordeel over best werkgeverschap. Het inspireert veel andere organisaties om het ook beter te doen.

Meer berichten