Sanne Rooseboom bij de start van het project. (Foto: Jan van der Ploeg)
Sanne Rooseboom bij de start van het project. (Foto: Jan van der Ploeg) (Foto: Jan van der Ploeg)

Schoolschrijver mag blijven

door de redactie

Half januari is het startsein gegeven voor het halfjaartraject van De Schoolschrijver in Schiedam, in aanwezigheid van onder andere wethouder van Onderwijs Patricia van Aaken, en directeur-bestuurder van Primo Onderwijs Peter Jonkers. Deze start vond plaats op OBS De Taaltuin, met kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom (bekend van de boeken over het land Jippie, en over het Ministerie van Oplossingen).

Schiedam - Om op de school te kunnen blijven moest de Schoolschrijver een proeve van bekwaamheid afleggen: voorlezen uit haar eigen werk.
Dat deed ze zo goed, dat ze onder luid applaus officieel werd aangenomen als Schoolschrijver van De Taaltuin.

Drie andere scholen verwelkomen deze maand hun eigen Schoolschrijver. Op OBS De Peperklip gaat Maranke Rinck aan de slag, IBS Ababil werkt samen met Marlies Verhelst, en op de Sint Willibrordusschool start Wieke van Oordt.

Eén op de tien kinderen loopt landelijk risico op laaggeletterdheid. In Schiedam, met een hoger percentage laaggeletterde volwassenen, is het risico nog groter. Het halfjaartraject van stichting De Schoolschrijver is ontwikkeld als preventief programma tegen taalachterstand en behaalt positieve resultaten.
Maar liefst 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en/of zelfvertrouwen.

Meer berichten