"Presteren met voetbal waarmee we het publiek kunnen plezieren", was en is de insteek van PPSC-trainer Jeremy Hagestein. Daarin lijken de blauwen aardig te slagen. (Foto: Persgroep/gsv)
"Presteren met voetbal waarmee we het publiek kunnen plezieren", was en is de insteek van PPSC-trainer Jeremy Hagestein. Daarin lijken de blauwen aardig te slagen. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

PPSC ziet nog voldoende kansen om prijs te pakken

door Gerard S. Verver

SCHIEDAM – Stond de teller voor PPSC vorig seizoen na 12 wedstrijden op 18 punten, nu is de oogst 23. Het zorgt voor een vierde plaats. Daarmee liggen de blauwen ongeveer op de koers, die trainer Jeremy Hagestein voor ogen stond, toen hij in augustus zijn troepen in Thurlede verzamelde.

"Presteren met voetbal waarmee we het publiek plezieren", was de insteek. Natuurlijk is er nog van alles voor verbetering vatbaar. "Maar ik mag niet klagen", geeft hij aan, "en ben zeker positief over de speelwijze. Bovendien zie ik en de staf en ook de groep zelf, dat er stappen gemaakt worden. Het zorgt voor het gevoel, dat er meer in zit dan de vierde plaats, die we nu bezetten. Daarvoor moet natuurlijk arbeid wel verricht worden. Wat mij betreft niet door agressief de mouwen op te stropen en met snot voor de ogen over het veld te rennen. Ik houd het erop, dat bijvoorbeeld zoiets als druk op de bal meer rendement oplevert." De beuk erin gooien om tegen laagvliegers punten te pakken is al helemaal verspilde energie, stelt hij. "Die mat je af door het tempo hoog te houden." Eraan toevoegend dat vierde-klas-voetbal niet echt een makkelijke platform is. "Daar is mentaliteit voor nodig. Die was er in het begin niet echt." Inmiddels heeft Hagestein zijn mannen bijgepraat, de inzet positief bijgespijkerd en gaat hij voluit voor een periode. "Daarop ligt nu onze focus", klinkt het ambitieus.

Meer berichten