Foto: Foto:

Folderloos, nee toch?!

Wat ben ik geschrokken van de berichten uit Rotterdam, dat men daar gaat overwegen om de reclamefolders af te schaffen c.q. alleen te bezorgen in brievenbussen met een ja/ja sticker.

Natuurlijk is het een dubbel gevoel, maar dat heb ik bij zoveel dingen. Ik begrijp dat het voor het milieu beter is, maar ik denk veel meer aan eenzame ouderen. Voor sommige mensen is het pak folders dat zij in de bus krijgen de enige keer dat hun brievenbus rammelt, buiten de bezorging van het vertrouwde Stadsblad natuurlijk op woensdag.

Trouwens; ik ben niet eenzaam, maar verslind de folders: ik splits ze eerst uit, want een nieuw bed, bad of TV heb ik niet elke week nodig en verven of klussen is ook niet mijn favoriete bezigheid. Dus die gaan netjes in de oud papierbak. Maar de folders van de supermarkten blijven gewoon bij mij in de buurt. Ook al heb ik sommige al op internet gezien, papier heeft mijn voorkeur.

Dat is net als met de dagelijkse krant (als die niet op mijn mat ligt, nou blijf dan maar uit mijn buurt). ik word kriegelig als op maandag de klap van de folders uitblijft en ronduit chagrijnig als de bezorger van het Stadsblad op woensdag iets later is en vlak de donderdag niet uit, wanneer de post niet de TV-gids bezorgt. Ja lekker ouderwets vindt mijn dochter, maar ik heb ook een TV-gids. Kan ik lekker kleuren waar ik naar wil kijken. Nu kosten abonnementen best een smak geld en begrijp wel dat sommige mensen dit te duur vinden. Ik zou alleen echt niet zonder kunnen. Daarom hebben de gratis folders een dubbele functie, de mensen hebben een loopje naar de brievenbus, komen buren tegen, maken een praatje en gaan prijzen vergelijken, gaan op de aanbiedingen af, komen daardoor weer onder de mensen, maken weer een praatje en niet alleen over het weer en hebben die dag weer een doel gehad. Hoe mooi kan je het maken en ga nu niet zeuren over het milieu en de vervuiling, want als dat prachtige cruiseschip richting Rotterdam vaart staan wij wat luchtvervuiling betreft gewoon weer dik in de min. Hoop met heel mijn hart dat Schiedam hierin niet gaat volgen.

Meer berichten